GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Nisan 2017 Perşembe 09:42

Karaburun’a yargı müjdesi: O ÇED vizesine iptal!

İzmir’in Karaburun ilçesinde 400 bin ton kapasiteli taş ocağı için verilen “ÇED Gerekli Değildir” raporu için açılan davada mahkeme, verilen kararı iptal etti.
Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Karaburun’un Kösedere mahallesinde yapılması planlanan 400 bin ton kapasiteli taş ocağı için geçtiğimiz yıl İzmir Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının ardından başlayan mahkeme süreci tamamlandı. İzmirli yatırımcı Burhan Bora tarafından yapılması planlanan ve 700 bin TL’ye mal olacak olan dekoratif-doğaltaş ocağı projesine çevre sakinleri tepki göstermiş ve verilen kararı yargıya taşımıştı.

ZEYTİNLİK SAHASINA YAKINLIK KARARDA ETKEN OLDU
Karaburun Belediyesi ve Karaburun Kent Konseyi’nin müdahil olduğu davada İzmir 6. İdare Mahkemesi, Valilik tarafından verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptaline karar verdi. Mahkeme tarafından verilen kararda, “3573 sayılı kanun uyarınca zeytinlik sahalarına 3 km’den daha kısa mesafede kurulması mümkün olmayan tesislerden olan maden (dekoratif doğaltaş) ocağı işletmesi projesi için İzmir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirme sonucunda tesis edilen 23.03.2016 tarih ve 2016121 sayılı işlem ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir” denildi.