GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2022 Cuma 15:16

Karabulut'tan Ankara çıkarması: Müjde bekliyoruz!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Başkent’te bakan yardımcısı ve AK Partili iki İzmir milletvekilini ziyaret ederek, İnciraltı planları ile ilgili görüşmelerde bulundu

EGEDESONSÖZ – İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, yılan hikayesine dönen İnciraltı planlamasının bugünkü durumunu öğrenmek için Ankara’ya çıkarma yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Necip Nasır’ı ziyaret eden Başkan Karabulut, İnciraltı mağdurlarının, planların bir an önce açıklanmasını beklediklerini söyledi.

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'
İnciraltı toprağının tarım vasfını yıllar önce yitirdiğini, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın sağlık turizmi odaklı olarak bir an önce planlanmasını istediklerini ifade eden Başkan Tayfun Karabulut, bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan destek talep etti. Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’in İzmir’i ve İnciraltı sorununu çok iyi bildiğini hatırlatan Karabulut, “Çok yakın zamanda İnciraltı’nı İzmir’e kazandıracak müjdeler duymak istiyoruz. Yıllardır sabrediyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bakanlıklarımızın bu konuda bizi anlamalarını bekliyoruz” diye konuştu. Karabulut, bu ziyarette kendilerine eşlik eden AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Necip Nasır’ın konuyla yakından ilgilendiklerini, bu desteklerinden dolayı iki vekile de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.