GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2016 Salı 09:10

Karabağlarlı gençlerden kazaları önleme projesi

Karabağlar ilçesinde eğitim veren Eşrefpaşa Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencilerinin geliştirdiği kısa adı KÖP olan “Kazaları Önleme Projesi” beğeni kazandı. Öğrencileri Başkan Selvitopu da kutlayarak, başarılar diledi.
Karabağlar Eşrefpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde  “Trafikte Gençlik Hareketi” isimli bir projeye katıldı. Okulun dört öğrencisi Yaren Akköse, Bengisu Göksu, Başak Yazıcı ve Doğa Ertene kırmızı ışıkta kural ihlali yapan araçlara karşı bir proje geliştirdi. Buna göre araçların altına konulacak özel barkot sayesinde, kırmızı ışık tabelaların beş adım ilerisinde bulunan optik okuyucular, araçlar kırmızı ışıkta geçtiği anda tespit ederek bilgilerini emniyete iletecek. Bu proje hayata geçirildiğinde ise kural ihlalleri azalacak aynı zamanda kazaların da önüne geçilmiş olacak.

Başarılı çalışmadan dolayı öğrencileri kutladı
Yarışma düzenleyen ekibin üzerinde durduğu projenin koordinatörlüğünü, okulun öğretmenlerinden Lale Erkuş’un yaptığı çalışmayı öğrenciler Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na da ayrıntılı anlattılar. Projeyi yakından inceleyen Başkan Selvitopu, öğrencileri yaptığı çalışmalardan dolayı kutlarken, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarını önlemek adına yapılan çalışmaya destek oldu. Türkiye’de trafik kazalarının büyük çoğunluğunun kural ihlallerinden kaynaklandığına dikkat çeken Selvitopu, “Bu tür çalışmalarla başarılı gençlerimize destek olup onların önünü açmalıyız. Ben kendilerine bu duyarlı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.