GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2022 Salı 11:50

Karabağlar Metrosu için kritik viraj… İhale tarihi belli oldu!

Buca Metrosu'nun ardından kentte merakla beklenen ve 31,5 kilometre uzunluğa sahip olması planlanan Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı için çalışmalarını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 Nisan tarihinde kesin projenin hazırlanması amacıyla ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan ve İzmir'deki raylı sistemin arttırılmasını hedeflenen çalışmalar kapsamında çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirilen Üçyol-Buca Metro hattı ve yapımı devam eden Çiğli Tramvayı'nın ardından kent için en önemli metro hatlarından biri olacak olan Karabağlar-Gaziemir metro hattı için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basıldığını duyurmuştu.

İHALEYE ÇIKILIYOR!
Yaklaşık 31,5 kilometre olması beklenen (Ana Hat 29 km ve 24 İstasyon) + Bağlantı Tünelleri (2,5 Km) & Depo ve Atölye Tesisi’nin yer alacağı proje için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi kesin projenin hazırlanması için ihaleye çıkma kararı aldı.

20 Nisan saat 11:00'da gerçekleştirilecek ihaleye, yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olduğu belirtilirken, yerli istekliler lehine yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacağı ve konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyeceği belirtildi.