GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2021 Pazartesi 20:05

Karabağlar Meclisi'nden gündem eğitime destek

Meclis üyeleri, ilçedeki kız öğrenci yurdunda zam yapılmaması yönünde oybirliğiyle karar aldı ancak Başkan Muhittin Selvitopu'nun "Bu konuda Büyükşehir tarifesine uymak zorundayız" uyarısıyla karar geri çekildi; görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.Oturuma,  CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İYİ Parti İlçe Başkanı Aysel Ersöz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik de katıldı.  İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar kınandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu da, Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunu ifade etti.

YARDIMLAR İÇİN SOSYAL BUTİK PROJESİ İÇİN ADIM ATILDI

Açıklamaların ardından Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Nisan ayı ve Mayıs’ın ilk yarısındaki faaliyetleri anlattı. Başkan Selvitopu, tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda, bağışlanan gıda, temizlik, hijyen, kırtasiye ve diğer ürünlerin uygun koşullarda depolanacağı ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken vatandaşlara ulaştırılacağı “Sosyal Butik” projesi için önemli bir adım atıldı. Meclis üyeleri oybirliğiyle aldığı kararla, Türk Kızılay Konak Şubesi’yle gerekli protokolü imzalaması için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na yetki verdi.  Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Yunus Emre Pazaryeri’nin altındaki alanı bu amaçla düzenlediğini ve kullanıma hazır hale getirdiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu pandemi dönemiyle birlikte sayıları artan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Kızılay’la yaptığımız bu işbirliği o açıdan çok önemli. İmzalayacağımız protokolün ardından çalışma en kısa sürede hayata geçirilecek” dedi.

SELVİTOPU: EĞİTİME BİR DESTEK DAHA VERMİŞ OLACAĞIZ

Mecliste birimlerden gelen önergeler başlığında kız öğrenci yurduna yapılacak zam da gündeme geldi. Önergede bu yıl yurt ücretine zam yapılmaması, oybirliğiyle kabul edildi. AK Parti Sözcüsü Fırat Eroğlu, konuyu desteklediklerini söyleyerek, “Mevcut yurt 2019’da fiyatla ilgili bir düzenleme yapmıştı. O zaman düşüncelerimizi iletmiştik. Ücretin yüksek olduğunu söylemiştik. Zam yapılmamasından memnun oluruz" açıklamasında bulundu. Ancak Başkan Muhittin Selvitopu, zam yapılmaması konusunu kendisinin de desteklediğini ancak bu konuda Büyükşehir tarifesinin geçerli olacağını, Meclisin bunu komisyonda görüşülmeden oylamasının doğru olmayacağını hatırlattı. Bunun üzerine karar geri alındı ve görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Perşembe günü yapılacak oturumda sıfır zam kararının meclisten geçmesi bekleniyor. Başkan Selvitopu, "Zam yapmamak, pandemi sürecinde eğitime bir katkı daha koymamız anlamına gelir" ifadesini kullandı.

ADIYAMAN'DAN KARDEŞ BELEDİYE: PINARBAŞI

Mecliste ayrıca Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesiyle kardeş belediye olması da konuşuldu. Parti grup başkanvekilleri, kardeş belediyelere ziyaretler gerçekleştirilmesi yönünde temennide bulundu.