GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2020 Cuma 19:54

Karabağlar Meclisi'nde konuşan Başkan Selvitopu: Depreme hazırlıklı bir belediyeyiz

Meclis toplantısında gündeme getirilen deprem konusu üzerine konuşan Başkan Selvitopu, "Toplanma yerlerimiz belli. AKUT, ilçemizde eğitimler veriyor. Sağlam binalar için imar planlarında revizyona gittik. Doğru yolda ilerliyouz" dedi

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi, Temmuz ayındaki ikinci oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Çeşitli komisyonlardan gelen raporların oylanması gündemiyle yapılan toplantıda, tüm raporlar oybirliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında çeşitli konular tartışıldı.

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Aydoğan'ın, son zamanlarda sıkça depremler yaşandığını, vatandaşların, Karabağlar Belediyesi'nin depremle ilgili aldığı önlemleri merak ettiğini anlattı. Aydoğan, "Belediyemiz deprem konusunda hazırlıklı mı? Deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır mıyız? AKUT'un en büyük tesisisin bizde olduğunu anlatıyorum ama durumu bir de sizden dinleyelim" dedi. Başkan Selvitopu, bu konuda şunları söyledi:

HER ŞEY ORGANİZE EDİLMİŞ DURUMDA
"Deprem, hepimizin gündeminde. Son bir ay içinde Akhisar'da, Marmaris'te şiddetli depremler oldu. Her deprem olduğunda hepimiz tereddüt içinde kıvrandık. Bir söz var, deprem öldürmez, bina öldürür, diye. Depremden korunmanın en önemli yolu, dayanıklı binalar yapmaktır. Karabağlar Belediyesi olarak, geçen dönem plan revizyonları yaptık. Her partiden arkadaşlar destek oldu. Amacımız, Karabağlar'da düzenli, sağlıklı, kaliteli binalar üretmek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikler var. O standartlarda yapılan binalar, sağlam oluyor elbette. Plan revizyonlarıyla yapmak istediğimiz, mevcut konut stokunun değişmesini, gelişmesini sağlamak. Karabağlar Belediyesi, imar planı değişiklerini yaparak önemli bir görevi yerine getirdi. Bunları sürdürülebilir hale geçirmek lazım. Bu planlar, sağlıklı bir çevre için geçerli. Sağlık bir kent dokusu yaratmak için şart. Şu anda Karabağlar'da toplanma yerleri bellidir. Bu konuda hazırlıklıyız. Kimler görev alacak, ekipler hangi noktalarda olacak, organize edilmiş durumda. Sağlıklı, sağlam binalar üretmek, yerel yönetimler kadar merkezi hükümetin de görevidir. Evet; en büyük AKUT bizim ilçemizde. Eğitim amaçlı çok önemli çalışmalar yapılıyor. Pandemi nedeniyle aksamış olsa da , kalınan yerden devam ediliyor. Sağlıklı binalar üretmeye devam edeceğiz."

'İMARDA İŞLER GECİKİYOR' İDDİASI
AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Uzun, İmar Müdürlüğü'nde işlerin aksadığına yönelik iddiasını, "Bazı müteahhit arkadaşlar, 8 ayda ruhsat alabildiklerini söylediler" sözleriyle güçlendirdi. Başkan Selvitopu, bu iddiaya şu yanıtı verdi:

"Bu konuda şikayetler, bana da geldi. Ancak şikayetlerin son zamanlarda azaldığını söylemek istiyorum. Bizim eksikliğimiz varsa, hızlandırırız, eksikliği gideririz. Arkadaşlara talimatım, işlerin hızlı biçimde sonuçlandırılması yönündedir. Fakat burada belediyenin çabası yetmiyor. Dosyaların eksiksiz getirilmesi lazım. Yönetmeliklerin istediği kriterlerin yerine getirilmesi lazım. Bunlar olmayınca, işin sonuçlanması da gecikiyor. Eğer işler aksıyorsa, bana dosya numarasını iletin, bizzat ben kendim ilgileneceğim."