GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2016 Pazar 09:11

Karabağlar'ın üreten kadınlarından kermes

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen "Karabağlarlı Üreten Kadınlar Kermesi" ile ilçe sakini kadınlar el işi göz nuru emeklerini sergiledi.

Poligon Mahallesi Gazeteci Barış Selçuk Parkın'nda düzenlenen kermese Karabağlar Belediye Başkan Vekili Alev Ağrı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Kermes açılışında konuşma yapan Başkan Vekili Alev Ağrı, ülkemizde kadınların hakettiği yerde olmadığını, düzenlenen kermeste bir kadın dayanışmasının görüldüğünü, zaman içerisinde bu dayanışmanın daha da güçlenip kurumsallaşacağını belirtti. Açılış konuşmasının ardından standları gezen Başkan Vekili Alev Ağrı ve ziyaretçiler hediyelik el emeği ürünleri satın aldı.

Ziyaretçilerden tam not
 Kermese Poligon, Metin Oktay, Esentepe, General Kazım Özalp, Gülyaka, Refet Bele, Arap Hasan ve Uzundere mahallelerinin yanı sıra İzmir Kadınlar Birliği Derneği de (İZKAB) katıldı. Karabağlarlı kadınların birbirinden güzel el emeği ürünleri, ziyaretçiler tarafından da beğeni ile karşılandı. El işi takılar, örgüler, süs eşyaları, kokulu taşlar ve hediyelik eşyaların da bulunduğu kermeste gözlemeler, tatlılar, kurabiye ve ev yemeklerine ilgi yoğun oldu.