GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2023 Salı 08:45

Karabağlar'ın dönüşümünde gözler planda... 33 vatandaştan itiraz!

Karabağlar Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Peker,  Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak mahallelerini kapsayan imar planlarına 33 vatandaştan itiraz geldi. 

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlatılarak onaylatılan ve ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de geçirilen Peker,  Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak mahallelerini kapsayan imar planları geçtiğimiz haftalarda askıya çıkarılmıştı. 

3’üncü etap olarak belirlenen bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine hak sahiplerinden itiraz geldi. Karabağlar Belediyesi’ne başvuran 33 vatandaş planlarda değişikliğe gidilmesini talep etti.  

Plan değişikliği talebi Haziran ayı olağan meclis toplantısında Meclis gündemine getirilecek ardından da Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi bekleniyor. Talebi komisyon değerlendirecek.

ÖNCEKİ PLAN YARGIDAN DÖNMÜŞTÜ
Bölgeye dair daha önce yapılan imar planı değişikliği yargıdan dönmüştü. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davada mahkeme imar planlarını, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırına aykırılıklar taşıdığı, ayrıcalıklı imar hakkı tanıdığı, nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu artırdığı gerekçesiyle iptal etmişti.