GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2024 Perşembe 18:49

Karabağlar’dan SGK formülü… Al camiyi, sil borcu

Karabağlar Belediye Meclisi, belediye şirketlerinin SGK’ya olan borçlarına karşılık üzerinde cami, okul, aile sağlığı merkezinin olduğu 17 parseli Maliye Bakanlığı’na satışını oy çokluğu ile kabul etti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ-  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını ödemesi noktasında verdiği talimat sonrasında kamu kurumlarının çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda bazı belediyelerde haciz işlemleri uygulanmaya başlanırken Gelir Dairesi Başkanlığı’nın İller Bankası’ndan gelen gelirlere ipotek uyguladığı uygulandığı öğrenildi. İpotek işlemlerinin vergi borçlarını yapılandıran ancak yapılandırmayı bozan ya da yapılandırma da yapmayıp borcunu ödemeyen belediyelere uygulandığı aktarıldı.

Belediyelerden ise peş peşe borçların ödenmesi ile ilgili hamleler geldi. Yayımlanan meclis gündemlerine göre belediye başkanları borçlarına prim borçlarına karşılık taşınmazlarının SGK’ya devri ile ilgili önergeler verdi.

Bu önergelerin biri de Karabağlar oylandı. Karabağlar Belediye Meclisi, belediye şirketlerinin SGK’ya olan borçlarına karşılık mülkiyeti kendisine ait 17 parseli Maliye Hazinesi’ne devri ile ilgili önergeyi oy çokluğu ile kabul etti. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri önergeye karşı oy verdi.

Devri yapılan parseller arasında 3 cami alanı, 12 okul alanı ve 2 tane de aile sağlığı merkezi alanı bulunuyor.

Devri yapılması planlanan alanların listesi