GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 12:56

Karabağlar’daki ‘taciz krizi’nde şok eden karar!

Belediyedeki taciz iddiası için soruşturma başlatılırken, olayın mağduru kadın personelin iş akdi feshedildi.

EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi’ndeki taciz krizinde sular durmuyor. Geçtiğimiz günlerde belediye binası önünde yapılan eylemle gündeme gelen krizde, Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iddiaların hedefindeki müdür T.D. ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı ve çalışma yerinin değiştirildiği belirtilmişti.

Belediyede aynı zamanda şaşırtan bir gelişme yaşandı. İddiaya konu olan olayın mağduru M.Y. adlı kadın personelin de önce görev yeri değiştirildi, ardından bu kararı kabul etmemesi üzerine iş akdinin feshedildiği de öğrenildi.

SENDİKADAN SERT TEPKİ!
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Kara, “Böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Vicdani sorumluluk taşıyan herkesi, tüm kadın örgütlerini, tüm insanları bu yapılan haksızlığa karşı ortak bir duruş sergilemeye davet ediyor ve çağrı yapıyoruz. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da artık bir saniye bile gecikmeden bu duruma el atarak, bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. Son 3-4 yılda 5 bin 400'e yakın kadın öldürülmüş. Eşleri, kocaları, yakınları, sapıkları tarafından taciz edilip öldürülüyorlar. Bu saygısızlığa tahammülümüz yok. Kılıçdaroğlu da İzmir’e geliyormuş. CHP’nin tüm üst düzey kadrolarının, yapılan bu haksızlığa karşı harekete geçmesini istiyorum. Belediye başkanının dur demesi gerekiyor. Başkan kendisi bizim telefonlarımıza cevap vermiyor, kendisiyle görüşemedik. Kamuoyunu sorumluluğa davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.