GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2023 Perşembe 21:01

Karabağlar'da yeni başkan belli oldu... Sözüpek'den 'iktidar' mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar'da Mehmet Türkbay'ın görevden ayrılmasının ardından göreve gelen isim belli oldu. İlçe yönetimi içinden yapılan seçimde Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubu üyesi Bülent Sözüpek ilçe başkanlığına seçildi

EGEDESONSÖZ- CHP Karabağlar’da mevcut İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın milletvekilliği için istifa etmesinin ardından, boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna gelen isim belli oldu.

Yaklaşık 2 aydır boş olan ve Genel Merkez tarafından verilecek olan kararın beklendiği süreçte, Karabağlar için ilçe yönetimi içerisinde seçim yapılması kararı verildi. Alınan karar sonrası bugün toplanan ilçe yönetimi, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner gözetiminde seçimi tamamladı. Gerçekleştirilen seçimler sonrası İzmir Büyükeşhir Belediyei Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek karabağlar ileçe başkanlığı görevine getirildi.

TEK HEDEF İKTİDAR
Göreve gelmesi ile ilgili Ege’de Sonsöz’e konuşan Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek il başkanlığının koyduğu hedefler doğrultusunda çalışacaklarını vurgularken, “Bizlerin görevi 14 Mayıs’ta Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için hep birlikte çalışacağız. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, ekonomik çöküntünün olduğu bu dönemde bütün vatandaşlarımızı bu süreçten kurtarmak ve çocuklarımızın daha rahat nefes alabilmesi için el ele kol kola hep birlikte çalışacağız. Bundan sonra bize düşen görev sokakta olup partimizin oylarını arttırmak olacaktır. Karabağlar metropol bir ilçe. İl Başkanımız yüzde 65’in üstünde oy almak hedefini koymuştu. Genel Başkanlılığımız, İl Başkanlığımız ve ilçe belediyemiz ile el ele kol kola çalışarak iktidar olacak. Tek hedefimiz iktidar” dedi.

KARABAĞLAR’I TÜRKİYE’NİN İNCİSİ YAPMAK İÇİN…
Mehmet Türkbay’dan aldıkları bayrağı hız kesmeden devam edeceklerini belirten Sözüpek, “ Sayın geçmiş dönem başkanımız Mehmet Türkbay’ın bıraktığı yerden görevi devralacağız. Elimizden gelen tüm çaba ve gayret ile ilk olarak genel seçimlerde Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak sonrasında ise Karabağlarımızı İzmir’in ve Türkiye’nin incisi yapmak için var gücümüzle gecemiz gündüzümüz olmadan sahada vatandaşlarımızın içinde örgütümüz ile omuz omuza çalışacağız” ifadelerini kullandı
Karabağlar Belediye Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinin devam edip etmeyeceğinin sorulmasına da yanıt veren Sözüpek, “Bizim tek görevde olmamız gerekiyor ancak bunla ilgili kararı ilerleyen süreçte vereceğiz” diye konuştu.