GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2016 Cuma 08:09

Karabağlar’da yaz hazırlıkları başladı

Karabağlar ilçesi içinde yer alan okul, hastane, mezarlıklar, metruk yapılar, istinat duvarları ve görüntü kirliliği yaratan yapılar, bahar temizliği kapsamında kireçle boyanmaya başladı.

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan boyama ekibi, ilçenin 58 mahallesinde çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında görüntü kirliliği oluşturan alanların cepheleri kireçle boyanarak daha temiz bir Karabağlar hedefleniyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
İzmir’in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi olan Karabağlar’da her yıl periyodik olarak yapılan bahar temizliği çalışmaları kapsamında,  belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle mahalle dolaşarak daha önce belirlenen alanlarda kireç boyama yapıyor.  Hem temizlik açısından hem de düzgün görünüm kazanılması açısından gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.

TERTEMİZ OLDU
Yapılan çalışmalar sonunda duvarlar, boydan boya beyaza bürünerek tertemiz bir görüntü oluşturuluyor. Yetkililer kireçle boyamanın sonbahara girerken yine yapılacağını belirtirken, çalışmalarda 10 ton kirecin kullanılacağını ifade ettiler.