GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Şubat 2016 Pazar 14:45

Karabağlar’da sokak hayvanları için çalıştay

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Veteriner Hekimler Odası’nın işbirliğiyle “İnsancıl hayvan popülasyonu yönetimi ve veteriner hizmetlerinin standardizasyonu” çalıştayı Karabağlar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

İZMİR - Çalıştayın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İBB Çevre Sağlığı Daire Başkanı  Yıldız Devran, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ayşe Şener, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, muhtarlar, meclis üyeleri ve İzmir’deki ilçe belediyelerde görev yapan veteriner hekimler ile çalışanlar katıldı.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ ÖRNEK UYGULAMALAR YAPTI
Çalıştayın açılış konuşmasını İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir yaptı. Karabağlar Belediyesi’nin sokak hayvanları için örnek uygulamalar yaptığını belirten Özdemir, çalıştaydan çıkacak sonuçların yeni bir kanun taslağı oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi. İBB Çevre Sağlığı Daire Başkanı Yıldız Devran ise, sokak hayvanları ile ilgili çözümün tüm paydaşların katılımı sağlanarak çözülebileceğini belirtti.

HER CANLININ DÜNYADA YAŞAM HAKKI VAR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise konuşmasında her canlının dünyada yaşama hakkı olduğunu ve onlara saygı göstermemiz gerektiğini ifade etti. Hayvanların bakımlarını sağlayacak yerlere ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Selvitopu,   “Büyük kentlerde belediyelere yetki verilmesi lazım. Örneğin hayvan barınağını nereye koyacaksınız? Başka kuruluşlara başvuracaksınız,  eğer onlar uygun görürse yapabiliyorsunuz,  yoksa yapamıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Kentlerin sahibi belediyelerdir. Bu hizmetleri daha iyi yapabilmeniz için bazı haklardan da belediyelerin yararlanması gereklidir. Hepimizin amacı daha iyiyi yakalamak ve bulabilmek. Bu konuların siyaseti olmaz. Bu konular topluma halka yapılan bir hizmettir” Dedi.

İZMİR HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA EN GELİŞMİŞ ŞEHİR
Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ise İzmir’in hayvan haklarını koruma konusunda Türkiye’de en gelişmiş illerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye’de insanların, çocuklarına hayvan sevgisini aşılaması gerektiğini ifade eden Taşbaşı, “Hayvanı seven çocuk,  sevgiyi, barışı, kavga etmemeyi ve paylaşmayı öğrenir.” Diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ebru Yalçın ideal barınakların nasıl olması, temizlik ve kontrol, personelin hayvan sağlığında yeri ve önemi ile aşılandırma konusunda veteriner hekimleri bilgilendirdi.