GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:51

Karabağlar’da saflar netleşti… İlçe başkanlığı için kıran kırana yarış!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimlerinin kıran kırana geçtiği Karabağlar’da ilçe başkanlığı için iki isim adaylığını açıklamıştı. 27 Ağustos günü gerçekleştirilmesi planlanan ilçe kongresinde İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın desteklediği mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ile belediye kanadının desteklediği  Emel Tangobay’ın delegelerin karşısına çıkması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Karabağlar’da yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına gidiyor…

SÖZÜPEK BU KEZ SEÇİLMEK İSTİYOR
2019 yılında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın desteği ile Karabağlar İlçe Başkanlığı’na seçilen Mehmet Türkbay’ın milletvekilliği için görevinden ayrılması sonrası, boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna İzmir Büyükşehir Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek getirilmişti.

 Göreve gelişinin ardından yürüttüğü çalışmalar sonrası örgütten tam destek alan Sözüpek önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek ilçe kongresinde de bu kez seçilerek göreve gelmek için aday  olacak.

Dün gerçekleştirilen toplantı ile adaylığını kamuoyuna duyuran Sözüpek’i İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın desteklediği biliniyor.

Sözüpek geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerinde ise rakip listelere büyük oranda üstünlük sağlamıştı.

TANGOBAY’DA ADAY
Karabağlar siyasetinde uzun süredir etkili olan bir diğer isim olan Emel Tangobay’da ilçe başkanlığı için delegelerin oyunu arayacak. Meclis üyeliği ve parti eğitmenliği gibi bir çok kademede geçmişte görev almış olan Tangobay adaylığını kamuoyu ile paylaşırken, Tangobay’ı belediye kanadının desteklediği iddia ediliyor.

Sözüpek ve Tangobay yarışının yaşanması beklenen Karabağlar İlçe Kongresi, kongre takviminin son günü olan 27 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.