GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Eylül 2017 Çarşamba 12:43

Karabağlar’da kurban kesimi için şok iddia… Vali’nin değil Kaymakam’ın istediği olmuş!

Gaziemir ve Karabağlar sınırında bulunan dere yatağında kurban kesimi yapılması hijyen açısından istenmeyen görüntüler oluşturdu. Kanunen de yasak olan işlem için bölge halkının yanında olan Vali Ayyıldız’ın kararının Karabağlar Kaymakamı Tunç tarafından delindiği öne sürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İslam aleminin her yıl coşkuyla kutladığı Kurban Bayramı geride kaldı. Türkiye’de her bayram döneminde kurban satış ve kesim yerlerinin durumu tartışma konusu olurken İzmir’de de hijyen açısından istenmeyen görüntüler meydana geldi.

Gaziemir ve Karabağlar ilçeleri arasında sınır niteliğinde olan bir dere yatağının İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatının aksine kurban kesim yeri olarak tahsis edildiği öğrenildi. Dere yatağının Gaziemir kısmında herhangi bir kesim yapılmazken Karabağlar'a ait olan bölümde ise Kaymakam Mehmet Sadık Tunç’un izniyle kurbanlıkların kesildiği belirtildi.

Bölge halkının yaşanan durumundan çok rahatsız olduğu dile getirildi. Gaziemir’deki Emrez Mahallesi’nin Muhtarı Ramazan Arslanalp Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

KANUN KURULAMAZ DİYOR, BUNA RAĞMEN KURDULAR!
Dere yatağında kesim yapılması ve oluşan istenmeyen durum için konuşan Muhtar Arslanalp, “Kurbanlıklar konusunda aylar öncesinden Ankara’ya, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) kadar uyarılarda ve şikayetlerde bulunduk. Kanun; dere yatağına hayvan barınağı, hayvan kesim yeri kurulamaz diyor. Halkın imzasıyla 5 muhtar olarak dilekçe verdik. Buna rağmen kurdular” dedi.

295 TON PİSLİK ÇIKTI!
Geçmiş dönemde bölgede kapsamlı bir temizlik olduğunu ifade eden Arslanalp, “O dere yatağını Bundan 3 ay öncesi BİMER’e yazarak temizlettim. Karabağlar karakolundan Uzundere’ye kadar 3 bin 100 metre dere içi ve dere yatağı etrafını temizlettim. Elimde resmi belgeler var. 295 ton pislik çıktı. İnsanlar o pislikten muzdarip olmuşlardı. Başımızdakiler bunları görmüyor mu?” diye konuştu.

'KAYMAKAMLA KONUŞURKEN MAFYA CİRİT ATTI!'
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ile aralarında geçen diyaloglar hakkında bilgi veren Arslanalp, “Biz kanunu söyledik. Karabağlar Kaymakamı benimle tartıştı. ‘Buradan daha iyi yer mi var?’ dedi. ‘Aktepe pazar yerine kurun’ dedim.  ‘Bana yer bulun’ dedi. Ben de ‘devlet ve yönetici sizsiniz. O başka yeri siz göstereceksiniz, siz yapacaksınız, ben yapacak değilim’ dedim. ‘Sen çok konuşuyorsun. Sen buraya karışamazsın’ dedi. Derenin diğer tarafı Karabağlar, bizim olduğumuz bölüm Gaziemir oluyor ya, ondan öyle söyledi. Ben de, ‘Bak kaymakamım sen orada mülki amirsin ben burada mahallenin mülki amiriyim. Millet bizi burada oturalım diye seçmedi. Hakkımızı savunuyorum. Bu dere temizlenirken sen neredeydin?’ dedim.  Bu tartışma olurken mafya arabayla cirit attı” açıklamasını yaptı.  

'VALİ’NİN SÖZÜ BURADA NASIL ÇİĞNENDİ'
Vali Erol Ayyıldız’la yapılan görüşme hakkında da konuşan Arslanalp, “Vali bey de söz vermişti. ‘Kanunen zaten olmaz’ dedi. ‘Siz istemezseniz kesinlikle olmaz’ dedi. İmzalı dilekçe verdik. Ona rağmen Karabağlar Kaymakamı izin verdi. Burada çok büyük rant dönüyor ama toplumun sağlığıyla oynuyorlar. 3 buçuk yıldır mücadele ediyorum. O dere etrafında insanlar yaşıyor. Lağım akıyor. Tam temizlik yaptık, pislik bitti derken şimdi bu başladı. Ne olur halkın sağlığıyla oynamasınlar. Kaymakamın yüzüne burada rant var dedik. Ama adam kalktı bizimle birebir kavga etti. Vali beyin açıklamasına rağmen kuruldu. Bu olayın üzerine gitmek istememizin sebebi bundan sonra bir daha olmasın. Valinin sözü burada nasıl çiğnendi?” dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİLER YİNE GERİ ADIM ATMADIM'
Arslanalp, “21’inci yüzyılda merkezde, metropol ilçede bu iş olmaz. İlçelerde tesis kurulmuş. Hayvan canlı giriyor, parçalara ayrılmış çıkıyor. Vatandaşa açılmış. Artık bu sisteme dönülsün. Kurban bayramı her sene öne geliyor. Önümüzdeki yılarda daha da yaza gelecek. 35 dereceleri gördük. Bu sinek, pislik ne olacak? Vatandaş sağlığıyla oynanmıyor mu? Beni tehdit ettiler yine geri adım atmadım. Ona rağmen kuruldu. Bizim tarafımızda kurulmadı ama Karabağlar kurdu. Bizi etkiledi. Dibimiz. Sınırımız. Oradaki insanlar da muzdarip” ifadelerini kullandı.