GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 20:19

Karabağlar’da halef-selef arasına ‘liste’ girdi... Kongrede sandık başında veryansın!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir de devam eden il kongresinde liste krizi yaşanıyor. Geçmiş dönem Karabağlar İlçe Başkanlığı yürüten Mehmet Türkbay, mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a isminin yazılmaması üzerinden tepki gösterdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayan il kongresinde oylama geçildi. İl Başkan adayları Şenol Aslanoğlu ve Şakir Başak listelerini divana teslim ederken, listelerin okunmasının ardından ise tartışmalar ardı ardına geldi.

Listeye giremeyen isimler liste sahiplerine isyan ederken en dikkat çekici sitem Karabağlar’dan geldi. 2019’da gerçekleşen ilçe kongresinde 2 oyla seçimleri kazanan ve geçtiğimiz aylarda milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Mehmet Türkbay’dan geldi.

İŞTE O ANLAR

MEHMET TÜRKBAY'I GÖRECEKSİNİZ!
Mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ile son kongrelerde birlikte çalıştığı bilinen Mehmet Türkbay, Şenol Aslanoğlu’un listesinde yer alamaması sonrası kongre salonunda sitem etti. Listede yer almadığı için CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’e tepki gösteren Türkbay, “Size yazıklar olsun. Niye bağırmayayım! Hakkımı hukukumu yediniz be! Ben size Karabağlar’ı altın tepside sundum. Kazanamayacaktınız siz seçimi. Ne yaptım ben size ya! Niye bağırmayayım ya, görsün basın. Elimde ne kaldı ki, bir ekmeğim kaldı. Ne yaptım ben size. Biz yetkiyi ilçe başkanına verdik. Altın tepside sunduk. Bundan sonra görün bakalım Karabağlar’da neler oluyor? Yaşayın bakalım orada oturabilecek misiniz! Mehmet Türkbay’ı göreceksiniz! Siz beni tanımıyorsunuz! Ayıptır ya, bu kadar insanı ezemezsiniz ya!” dedi.

BU SEFER KAZANIN, OTURUN, ORADA BAKAYIM GÖREYİM SİZİ!
Olayı sakinleştirmeye çalışan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile konuşmaya devam eden Türkbay, “Sayın vekilim, ne yaptım ben ya? Size sözüm yok, siz olayın dışındasınız. Abi ben neyim, kimim ya? Ben sıradan bir adam mıyım ya? Beni sevemediniz bir ya. Ben sevdiremedim kendimi bir türlü size. Neyse, bundan sonra artık Karabağlar’da görüşürüz! Karabağlar bizim evimiz. Karabağlar’da nasıl siyaset yapılıyor, kim ne yapıyor ne ediyor göreceksiniz. Kullandınız kullandınız, işi bitti Türkbay’ın… Altın tepsiyle sundum size ya. Seçimi yine kazanamayacaktınız! Bu sefer kazanın oturun orada bakayım göreyim sizi! Otursunlar bakayım göreceğim!” diye konuştu.