GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2024 Salı 19:19

Karabağlar’da gündem stratejik plan… ‘Saygısızlık’ tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde meclisin ikinci toplantı tarihi üzerinden AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu ile Başkan Helil Kınay arasında ‘saygısızlık’ tartışması yaşandı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye meclis salonundaki oturuma Başkan Helil Kınay başkanlık ederken ilçe adına önemli kararlar alındı. Meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Meclisin ana gündemlerinden biri de Karabağlar Belediyesi’nin 2025-2029 yılları Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi oldu. 3 gündemin Perşembe günü toplanacak olan belediye meclisinde ele alınacak olması tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu ile Başkan Helil Kınay arasında ‘saygısızlık’ tartışması yaşandı.

EROĞLU: 468 SAYFAYI BİR BUÇUK GÜNDE İNCELEMEK ZOR
AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, “Önümüzde 3 kitapçık var ve 468 sayfa yapıyor.  468 sayfayı bir buçuk günde incelemek zor. Ceren Hanım’dan geçen hafta ricada bulundum önden verilmesi için ama kitapçıklar bugün bize verildi. Ha bugün görüşmüşüz ha Perşembe günü. Bir buçuk günde değişen bir şey olmayacak.  Ara verelim komisyonu toplayalım. Bugün konuşalım. Görüşümüz Perşembe aynı doğrultuda olacak. Bir daha meclisi toplamaya gerek yok” dedi.

KINAY: TAKVİME GÖRE PLAN YAPIYORUZ
Başkan Kınay da stratejik planın katılımcı bir şekilde hazırlandığını belirterek, “Yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, ilgili kamu idareleriyle yapılan çalışmanın sonuçlarını görüyorsunuz. Bu çalışmalarda yer alan hususlar meclis üyeleriyle de paylaşıldı. Diğer çalışma programları ve büyükşehir belediye meclisini de göz önüne alırsak takvimimizi buna göre planlama zorundayız” ifadelerini kullandı.  

EROĞLU: MECLİS ÜYELERİNE VE HALKA SAYGISIZLIK
Yeniden söz AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, “Bir buçuk gün verilmesi meclis üyeleri için saygısızlıktır. Bunlar önemli evraklar, süre verilsin. Herkes değerlendirebilsin. Bir buçuk günlük süre yeterli değil. Bu nezaketsizliktir. Hem meclis üyelerine hem de Karabağlar halkına saygısızlıktır. Bu sizin takdirinizdir. Nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın” dedi.

KINAY: ASIL BU SAYGIZLIK
Başkan Kınay da stratejik planın meclis üyeleri ile ilk defa paylaşılmadığını belirterek, “Herkesin görüşünün alındığı katılımcı bir çalışma kapsamında ‘meclise ara verelim bugün değerlendirelim’ demek asıl meclis üyelerine ve halkımıza saygısızlıktır. Burada 10 dakika vererek bir değerlendirme yapmak bir çelişkidir” diye konuştu.

SÖZ ALMA TARTIŞMASI
Eroğlu’nun araya girmeye çalışması üzerine Kınay, “Burada ben konuşuyorum. İzninizle burada meclis başkanı olarak ben konuşuyorum. Saygısızlığa da gerek yok. Konuyla ilgili demogoloji yaratan sözlere de gerek yok” dedi. 

Tartışmaların ardından 2025-2029 yılları Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi ile önergeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi