GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ekim 2023 Pazar 09:33

Karabağlar’da gündem kardeş kent… Yeni talep mecliste!

Karabağlar Belediyesi’nin kardeş kentleri arasında yer alan Tunceli’nin Ovacık ilçe belediyesinin 400 bin TL’lik yardım önerisi meclise sunulacak. Kardeş kentlerin yardım talepleri yakın zamanda Karabağlar Belediyesi meclislerinde tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Meclisi’nde tartışmalara neden olan kardeş kentlerin yardım taleplerine bir yenisi daha eklendi. 

Son olarak Tunceli Ovacık Belediyesi’nin 4 bin metrekarelik kilit parke taşı için talep ettiği destek meclis üyelerine sunulacak. 

Başkanlık makamından gelen önergeye göre Ovacık Belediyesi’ne 400 bin TL’lik yardım yapılması için Başkan Muhittin Selvitopu’ya imza yetki verilmesi öngörülüyor.

Önerge Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda gündeme alınacak. Gündem önerisi şu şekilde:

Belediyemiz ile kardeş şehir ilişkisi kurulan, Tunceli ili, Ovacık Belediyesinin 4.000 m²'lik alan için kilitli parke taşı ihtiyacını karşılamak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75/a maddesi uyarınca Belediyemiz bütçesinden Ovacık Belediyesine KDV dâhil 400.000.-TL yardım yapılması ve sağlanacak olan maddi desteğin ödeme zamanı, koşulları, tarafların yükümlülükleri ile diğer hususların belirlendiği ekli protokolün imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hk.(Strateji Geliştirme Md.) 

PÜLÜMÜR’E RET
Son olarak Tunceli Pülümür Belediyesi’nin kesimhane modernizasyon projesi için yapılması planlanan 669 bin TL’lik maddi yardım önerisi projenin belediyenin görev ve sorumluluk alanında yer almadığı gerekçesi ile reddedilmişti. Önerge üzerinden mecliste CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri karşı karşıya gelmişti.