GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:26

Karabağlar'da 12 mahalle mağdur: Kesinti göçü!

Karabağlar’da yaklaşık 12 mahallede yaşanan elektrik kesintileri hakkında konuşan Metin Oktay Mahallesi Muhtarı Şahin Demir, “Özellikle hasta olan vatandaşlarımız çok zor durumda ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor. TEDAŞ herhangi bir çözüm de bulunmuyor. Elektrik olmadığı için acillere kaldırılan hastalar da var. Özellikle hasta olan, yaşlı olan yada dayanamayan vatandaşlar elektrik olan eşine dostuna başka ilçelere mahallelere gidiyor” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de yaşanan krizlerle gündeme gelen GDZ elektrik bu kez de 2024 yılı yazında yaşattığı elektrik kesintileri ile bir kez daha tepki çekti.

Kentin nüfus anlamında en büyük 2’inci ilçesi konumunda bulunan Karabağlar’da yaklaşık 12 mahallede kısmi olarak yaşanan elektrik kesintileri sonrası vatandaşlar isyan ederken, Metin Oktay Mahallesi Muhtarı Şahin Demir ise konu hakkında dikkat çekici bilgiler verdi

MUHATAP BULAMIYORUZ
Yaşanan elektrik krizi hakkında konuşan Muhtar Şahin Demir, “Yaklaşık 4 gündür  Metin Oktay, Şehitler, Vatan, Yunus Emre, Limontepe, Salih Omurtak, Umut,  Günaltay, Maliyeciler, Bahçelievler, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir Mahallelerinde bölüm bölüm elektrik kesintisi mevcut. Yani hemen hemen Karabağlar'ın yarısı… Sürekli elektrik kesintisi var.  GDZ müdürlerine zaten ulaşamıyoruz cezaevinde olduğu için.  Ekipler ise çalışmaları yapamıyor. Ekipman olarak yetersizliklerinden bahsediyorlar. Malzemelerin olmadığını söylüyorlar.  İlk defa böyle kötü bir durum yaşanıyor. Son 20 yıldır böyle bir şey görmedik. Buzdolaplarındaki bütün malzemeleri, iş yerlerinin hepsi çok büyük sıkıntıda. Bir türlü muhatap bulamıyoruz” dedi.

BÜYÜK BİR KAOS YAŞIYORUZ
Muhtarlarla iletişim halinde olduklarını dile getiren Demir, “Saydığım tüm mahallelerdeki  muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Hepsi gerçekten çok mağdur ve zor durumda. Vatandaşlar sürekli bize gelip şikayette bulunuyor.  Karabağlar çile çekiyor. Şu anda TEDAŞ çökmüş durumda.  Çok sayıda vatandaşımız teknolojik ürünlerinin bozulmasından kaynaklı mağdur.Bizler vatandaşa bireysel şikayet başvurusunda bulunmalarını öneriyoruz.  Ancak 186 çağrı hattına da hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Biz bu şikayetimizi kaymakamlık ve valiliğe bildirdik, muhtarlar  derneği başkanımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor ancak sonuç olarak değişen hiçbir şey yok. Büyük bir kaos yaşıyoruz şu an” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR
Hasta olan vatandaşların kendilerini aradıklarını belirten Demir, “Özellikle hasta olan vatandaşlarımız çok zor durumda ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor. TEDAŞ herhangi bir çözüm de bulunmuyor. Elektrik olmadığı için acillere kaldırılan hastalar da var. Özellikle hasta olan, yaşlı olan yada dayanamayan vatandaşlar elektrik olan eşine dostuna başka ilçelere mahallelere gidiyor. Beni de bir vatandaşım aradı bugün ‘özürlü çocuklarım var, oksijen veremiyorum, nefes darlığı çekiyorlar.  Kim bana yetişecek?’ diye.” dedi.