GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Kasım 2023 Pazartesi 15:44

Karabağlar canisi yargı önünde... Mahkeme ne karar verdi?

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Davut Yiğitsoy (38) dini nikâhla birlikte yaşadığı Seher Genç'i (31) tabancayla yaralayıp annesi Aysel Genç'i (62) öldürmüştü. İzmir 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3’ncü celsesinde beklenen karar eksik hususlar nedeniyle açıklanmadı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ – Karabağlar’da birlikte yaşadığı eşinin annesi Aysel Genç'i katleden, Seher Genç'i ise yaralayan Davut Yiğitsoy hakkında, İzmir 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

'Kadına karşı canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis, 'Eziyet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

DURUŞMA ERTELENDİ
Bugün İzmir 15. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın 3’ncü celsesi gerçekleştirildi. Duruşmaya genç ailesinin avukatları Fırat Ay, Özge Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile sanık müdafisi katıldı. Avukat Fırat Ay, sanığın kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarının yanı sıra eziyet suçu ile uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma suçlarından da cezalandırılmasını ve bu suçlardan sanığa ek savunma verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise geçen celse vermiş olduğu mütaalayı tekrar ederek mevcut delil durumu, suçun katalog suçlardan olması, talep olunan ceza miktarı ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının yeterli görülmemesi nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davada eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 23 şubat tarihine erteledi.