GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Kasım 2020 Perşembe 16:28

Karabağlar Belediyesi uyardı: 'Deprem dolandırıcıları' iş başında

Karabağlar Belediyesi, yaşanan deprem sonrası Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun ismini kullanarak dolandırıcılık yapıldığını açıkladı. Belediyenin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan metinde "Yaşadığımız şiddetli depremin ardından bazı kişilerin, kapı kapı dolaşarak ve Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu’nun adını kullanarak, depremzedeler için yardım toplama gerekçesiyle çeşitli taleplerde bulundukları öğrenilmiştir" ifadelerine yer verildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar açıklarında geçtiğimiz 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.6'lık deprem sonrası özellikle Bayraklı ilçesinde bir çok ev yıkılırken, İzmir'in çeşitli ilçelerinde yüzlerce ev ise hasar almıştı.

Gerçekleşen felaket sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler yardım kampanyası başlatırken, her felaket sonrası ortaya çıkan dolandırıcılar bir kez daha yüzünü gösterdi.

Siyasilerden ve belediye başkanlarından 'dolandırıcılara dikkat' uyarıları gelmeye devam ederken, bir uyarı da Karabağlar Belediyesi'nden geldi.

Karabağlar Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun ismi kullanılarak depremzedeler için yardım toplanıldığı bilgisini edindikleri bildirildi. Paylaşımda ayrıca Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli bilgilendirme ve şikâyetin yapıldığı bildirildi.

Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen paylaşım şu şekilde:

"Yaşadığımız şiddetli depremin ardından bazı kişilerin, kapı kapı dolaşarak ve Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu’nun adını kullanarak, depremzedeler için yardım toplama gerekçesiyle çeşitli taleplerde bulundukları öğrenilmiştir.

Vatandaşlarımızın bu tür taleplere itibar etmemesi ve söz konusu kişileri hemen  Polis 155 numaralı telefona bildirmelerinde yarar bulunmaktadır.

Konuyla ilgili ayrıca Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli bilgilendirme ve şikayet de yapılmıştır."