GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Şubat 2022 Pazartesi 15:35

Karabağlar Belediyesi krematoryumdan vazgeçti!

Geçtiğimiz günlerde krematoryum alım ilanına çıkan Karabağlar Belediyesi, yaptığı açıklamada kamuoyunda oluşan hassasiyetler nedeniyle işlemden vazgeçildiğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kamuoyunda oluşan hassasiyet sebebiyle krematoryum ünitesi alım işleminden vazgeçildiğini duyurdu.

Selvitopu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çeşitli nedenlerle yaşamlarını yitirmeleri durumunda, ölü bedenlerinin yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde, bilimsel yöntemlerle bertarafı için alınması düşünülen krematoryum ünitesiyle ilgili kamuoyunda hassasiyet oluştuğu gözlenmiştir. Bu nedenle ünite alım işleminden vazgeçilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" ifadelerini kullandı.

Sokakta bir kaza sonucu veya hastalıktan hayatını yitirmiş kedi ve köpekler için gömü yeri bulamayan Karabağlar Belediyesi, ölü hayvanların yakılması amacıyla krematoryum ilanına çıkmıştı. Konuya ilişkin bazı hayvanseverler duruma mutlulukla bakarken, bazıları ise ciddi tepkiler göstermişti.