GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Eylül 2024 Salı 11:00

Karabağlar'a 'kardeş' geldi

Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumunda Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararı alındı. 6 Şubat depreminde hasar gören iller arasında yer alan Adıyaman ile iş birliği kurma kararı alan Karabağlar Belediyesi meclisten oy birliği ile 'kardeş şehir' olma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay başkanlık yaptı.

ADIYAMAN İLE KARDEŞLİK KARARI
Deprem bölgesindeki illerin yeniden inşa süresi ve bölge belediyelerinin vatandaşlara daha rahat hizmet etmesi amacıyla bir çok belediye deprem bölgesindeki belediyeler ile işbirliği kararı alırken, Karabağlar Belediyesi’de Adıyaman ile kardeş şehir olma kararı aldı.

Karar kapsamında Adıyaman Belediyesi arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (p) fıkrası uyarınca Kardeş Kent ilişkisi kurulması önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KINAY: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün kurulması hakkında teşekkür eden Başkan Kınay, "Karabağlar için en önemli çalışma alanlarımızdan ve çözüm gerektiren sorunlarımızdan birisi olan kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı daha da hızlandıracak ve güçlendirecek kentsel dönüşüm şube müdürlüğümüzün kurulmasına oy birliğiyle kabul ettik. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm komisyonumuz dirençli kentsel komisyonumuz, imar komisyonumuzla beraber biz Karabağlar'da afet işleri müdürlüğümüz, AR-GE Müdürlüğümüzle beraber dirençli, dayanıklı, hem anlamlı hem de toplumsal anlamda karşı dayanıklı kentler için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

AYNI KARARLILIK VE İNANÇLA DEVAM EDİYOR
Gündem dışında konuşan Başkan Kınay, "Ülkemizin tarihinde kurtuluştan kuruluşa giden yolda Ağustos ayını konuşurken Eylül ayı meclis yaparken bizler bir avuç insanın büyük inanç ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir cümle ile başlayan sürecin içinde bütün mücadele ile bugün burada hep birlikte bu ülkenin demokrasi yaşamı, hukuku, adaleti için savaşımıza, mücadelemize devam ediyoruz. Eylül ayına baktığımızda Zafer Bayramından sonra  1 Eylül Barış Günü'nden itibaren 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunu kutlarken Belkahveden onun gözleri ve inancı ile baktığımızı ifade etmek istiyoruz. BU kentin bir parçası olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. 4 Eylül Sivas kongresini anmadan geçmemek gerekiyor. Tam bağımsız Türkiye inancının başlangıcı ile Sivas Kongremiz kurtuluş mücadelemizi o günden bugüne ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele eden tüm mücadelenin paydaşlarını anıyoruz. Bu mücadele savaşlarla, kayıplarla,acılarla yolundan vazgeçmeden kentlerin adaleti çin, halkımızın güvenliği için tüm yapılanlara karşı  aynı inanç ve kararlılıkla devam ediyor" dedi.