GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2016 Cuma 10:50

Karabağ o salonu yıkamayınca elektriklerini kesti!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Yamanlar Cemevi’ne ait düğün salonu hakkında aldığı yıkım kararı mahkemeden dönünce bu kez elektrikleri kesti. Cemevinin giderlerini karşılayan salon için daha önce 110 bin TL ecrimisil çıkartmıştı.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın seçimlerine müdahale etmesine rağmen rakip yönetimin seçimi kazandığı Yamanlar Cemevi üzerinden başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde cemevine gelir sağlaması amacıyla yapımına izin verilen düğün salonu Karabağ’ın kararı ile yıkılmak istenmişti. Cemevi derneğinin seçiminden sonra baskısını daha da arttıran Başkan Karabağ, önce 110 bin TL ecrimisil çıkartıp sonra da encümen kararı ile yıkım işleminin yapılmasına onay vermişti.

Eylemlerin ve tepki açıklamasının ardından belediyenin düğün salonu yeşil alanda kaldığı ve parkın suyundan kullandığı gerekçesiyle aldığı yıkım kararı idare mahkemesinden dönmüştü. Mahkeme işlemin yürütmesini durdururken bu kez Başkan Karabağ yeni bir hamle yaptı. Karabağ’ın talimatı ile düğün salonunun elektriği kesildi ve enerji alması engellendi. Cemevinin ihtiyaçlarını karşılamak ve giderlerini ödemek için salonu işleten yönetim bu karar karşısında çaresiz kaldı. Yönetim, Karabağ’ın kendilerine baskı yaptığını ve bu durum karşısında dayanacak güçlerinin kalmadığının altını çizdi.