GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
31 Temmuz 2024 Çarşamba 08:57

Kantinciler Odası’ndan tepki: Büyükşehir ihaleye giremez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘kantin ihalelerine gireceğiz’ sözlerini değerlendiren İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz, “Günümüz siyasi bu kadar çirkin bir hal aldı. Öğrenciler üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar” dedi. Yavuz ayrıca “Böyle bir şey mümkün değil. Bizim kantin ihalelerine şirketler giremiyor. Şahıslar girer. Şahısların da gelmesi için ustalık belgesi lazım. Birinci öncelik şart bu. Ustalık belgesi olmayan ihaleye katılamaz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, göreve gelmesinin ardından seçim vaatleri için çalışmalarını başlatmıştı.

Sosyal belediyecilik  vaatleri arasında yer alan dar gelirli çocuklara gıda desteği için harekete geçen Başkan Tugay, katıldığı bir programda “İzmir’de bu sene özellikle sosyo ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okullarımızda, öncelikle ilkokul ve sonra ortaokullarda, gücümüz yettiğince daha fazla sayıda okulda kantinlerin işletmelerine talibiz. Kendi şirketlerimiz üzerinden çocuklarımızı sembolik ücretlerle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Bunun için okulların kantinlerinin ihalelerine giriyoruz. İzmir’deki yoksul ailelerin çocukları bu sene aç kalmayacak” ifadelerini kullanarak kantin ihalesine gireceklerini duyurmuştu.

Tugay’ın açıklamaları sonrası ise İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz’dan tepki geldi. Egedesonsöz’e konuşan Yavuz, belediyenin kantin ihalesine katılmasının mümkün olmadığını belirtti.

USTALIK BELGESİ OLMAYAN İHALEYE KATILAMAZ
Başkan Yavuz açıklamasında “Böyle bir şey mümkün değil. Bizim kantin ihalelerine şirketler giremiyor. Şahıslar girer. Şahısların da gelmesi için ustalık belgesi lazım. Birinci öncelik şart bu. Ustalık belgesi olmayan ihaleye katılamaz.  Yani Sayın Başkan böyle bir açıklama yapmış ama muhtemelen yanındakiler yanlış yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI’DA GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPTIK
Öğrenciler üzerinden siyaset yapıldığını söyleyen Yavuz, “Günümüzde siyaset çirkin bir hal aldı. Öğrenciler üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. Gerçekten çok  iyi niyet içerisindeyseniz kantin esnafına destek verin.  Okul öğrencilerini en iyi tanıyan biziz. İdarecilerden bile daha iyi tanıyoruz. İster istemez idareci dediğiniz zaman çocuğun bir yüzü düşük oluyor. Onlar dertleşiyorlar bizimle, her şeyini biliyoruz onların. Kiminin ne kadar  durumunun olduğu, kiminin  aile yapısının ne olduğunu biz zaten üç aşağı-beş yukarı kestirebiliyoruz.  Bunu bize sorsalar bizden destek alsalardı çok daha verimli bir iş ortaya çıkardı. Hakikaten ihtiyaç sahibine giderdi yardımlar. Ancak niyet böyle olmayınca amaçta başka yere çekiliyor. Bizim çocuklarımız da bir devlet okulunda okuyor.  Gerçekten amaç bu çocuklara  yardımcı olmaksa beraber istişare halinde yapabilirdik. Geçen yıl Bayraklı Belediyesi ile koordineli bir şekilde yaptık. Biz de destek olduk. Bin 100 çocuğumuz da bundan faydalandı” ifadelerini kullandı.

4 DEFA RANDEVU İSTEDİK
Cemil Tugay ile bir araya gelip gelmeyeceklerinin sorulmasına yanıt veren  Yavuz, “Biz Sayın Başkan'dan hayırlısı olsun için ben 4 sefer randevu istedim. Sayın Başkan daha dönmedi bize. Bir dönüş bile sağlamadılar bize” dedi.