GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2022 Pazartesi 19:11

Kantar Bayındır’da kaldı… Büyükşehir’den geri adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan Meclis oturumunun gündem maddesinin açıklanması ile başlanan ‘kantar’ tartışmaları hakkında geri adım geldi. İlgili gündem maddesini görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, önergenin oy birliği ile gündemden kaldırılmasına karar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Meclis gündeminde yer alan ve AK Partili isimler tarafından tepki ile karşılanan ‘kantar’ maddesi ile ilgili de kritik bir karar alındı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır'da bulunan ve üreticinin kullandığı yaklaşık olarak 60 ton ağırlığında olan kantarı Menderes'e götürmek istemiş ve oradaki üreticilerin kullanmasını talep etmişti. İlgili talebin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis oturumunda yer almasının ardından ise tartışmalar yaşanmıştı.

AK Partili Kaya, Soyer'e yüklendi... Bayındır'da 'kantar' savaşı!

AK PARTİLİ KAYA 'ÇİFTÇİYE ZULMEDİYOR' DEMİŞTİ
Bayındır'daki tek kantarın sökülerek Menderes'e götürülmek istenmesi ile ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya “Lafa gelince "başka bir tarım mümkün", "kırsalı desteklemeliyiz" diyen CHP'li Tunç Soyer, Bayındır'ın merkezinde bulunan tek kantarı söküp götürmek istiyor. Belediyesi AK Partili diye Bayındır'ın çiftçisine zulmediyor. Ateş olsan, cürmün kadar yer yakarsın!" kullanmıştı. AK Partili Kaya ayrıca meclis üyelerine önergeyi reddetme çağrısında bulunmuştu.

GERİ ADIM ATILDI
Çağrı sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen ilgili gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisi sonrası oybirliği ile gündemden kaldırıldı.