GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2024 Perşembe 11:34

Kamyonlarca kum çaldılar... Altınkum'a kepçe!

Çeşme’de bulunan Altınkum’da iddialara göre; ‘kaçak’ bir şekilde bulunan beach cluba kum götürmek için sahilden kumları çaldılar. İddialara göre kumları çalarken bölgede koruma altında bulunan zambakları kırıma uğrattılar. Konuyla ilgili konuşan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, “Özel araziden aldık diyorlarmış. Orası doğal ve tarihi sit alanı. Oraya dokunmak yasak, orada binlerce koruma altında olan zambaklar var” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in gözde tatil ilçesinde bulunan ve koruma altında olan Altınkum’da akıl almaz bir olay yaşandı. Bölgede karavanlarda yaşayanların iddialarına göre bir iş makinesi koruma altında olan zambakların da bulunduğu sahilden kum çaldı ve çaldıkları kumları civarda bulunan bir ‘beach club’a götürdüler.

‘KUMLARI ÇALIP KAÇAK BEACH CLUB’A GÖTÜRDÜLER’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, kumların hemen köşede kaçak bir şekilde bulunan BOHEME Beach Club’a götürüldüğünü belirterek, “O ihbar bize oradaki karavancılardan geldi. Karavancılar videolarını çekmişler ve jandarmaya haber verip ihbarda bulunmuşlar. Kumları alıp yıkım kararı olan hemen diğer köşedeki BOHEME Beach Club adlı yere götürüyorlar Azmak Koyu’nda bulunan. Bu beach club’ın bahçesine götürüp bu kumları dökmüşler” dedi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

‘KORUMA ALTINDAKİ ZAMBAKLARI KIRIMA UĞRATTILAR’
Bölgedeki koruma altında olan binlerce zambağa zarar verildiğini belirten Güler, “Özel araziden aldık diyorlarmış. Orası doğal ve tarihi sit alanı. Oraya dokunmak yasak, orada binlerce koruma altında olan zambaklar var. Zambaklara dokunmanın cezası 259 bin TL iken binlercesini kırıma uğrattılar” ifadelerini kullandı.

KAÇAK CLUB’A GİRİŞ ÜCRETİ: 3 BİN TL
Bulunan beach club hakkında uzun bir süredir yıkım kararı olduğunu belirten Güler "Biz bu BOHEME ile kurulduğundan beri uğraşıyoruz. 20-30 dönüm hazine arazileri üzerinde işgal ettiler, oraya kaçak beach club açtılar. Biz burada eylemler yaptık, eylemlerin ardından eylem yapan bir arkadaşı ölümle tehdit ettiler. Konu savcılığa kadar gitti. Biz daha önceden bunları dava edip savcılığa verdik ve 2 tane de yıkım kararı çıkardık. Ne yazık ki burası yıkılmadı, 3-4 şezlong toplanıyor ve mahkemeye yazı yazıyorlar yıktık diye. Bir kez daha dava açıyoruz ve böyle devam ediyor. Buranın giriş ücreti 3 bin TL. Bir türlü yıktıramadık ve halen daha tahribata devam ediyorlar. Bölgede bulunan karavancıları sürekli tehdit ediyorlar ‘burada karavanları kaldırın’ diye çünkü oraya da kendi müşterilerini koymak istiyor” dedi.