GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Nisan 2016 Salı 12:12

Kamu-İş İzmir’den TBMM Başkanı’na kınama

Birleşik Kamu İş İzmir Temsilcisi ve Tüm Yerel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Güler, TBMM Başkanı Karaman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerini kınadı.

Birleşik Kamu İş İzmir Temsilcisi ve Tüm Yerel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerini kınadı.

Güler açıklamasında Türkiye’nin en önemli kazanımının laik demokratik cumhuriyet olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
AKP, 3 Kasım 2002’den bugüne kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak istemektedir.   Siyasal iktidar,  Anayasanın laiklik ilkesine ters düşen açıklamalarıyla gündeme gelmektedir.  Bu kez de TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı açıklama laikliği hedef almanın ötesine çıkıp laikliği kaldırmaktan bahsetmektedir.

Kahraman, “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Niye dinden kendimizi arındırma durumundayız” açıklaması yaparak,  Anayasamızın başlangıç bölümünün değiştirilemeyecek hükümlerine “İnkılap Kanunlarının Korunması” maddesi ve ettiği anayasal yemine kadar anayasal suç işlemektedir. Tarafsız olması gereken Meclis Başkanı bulunduğu makamın gereğini yapmamakta ve o makama yakışmamaktadır. Ülkemizde her kesimin en hassas olduğu konu Cumhuriyet’in en önemli temel dayanaklarından birisi olan laiklik ilkesidir.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarının dine, etnisiteye göre değil, laiklik ilkesine göre şekillenmesidir. Ancak gerici ve hilafet ve şeriat özlemleri duyanlar; laik Türkiye’ye, laik eğitime, laik yaşama darbe vurdukları yetmediği gibi şimdide Anayasayı “dindar ve kindar” yapmanın peşinde koşmaktadırlar.

Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir.

Meclis Başkanına hatırlatmak isteriz!

Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu, Anayasa Mahkemesi tarafından belgelenmiş bir siyasi partinin Meclis Başkanı yaptığı kişi, bu açıklamasıyla bu anayasa suçunu bir kez daha işlemiştir.

Ve diyoruz ki;

AKP iktidarının ülkemizi; cemaatlere, tarikatlara teslim edecek çağdışı, akıl dışı ve laik dünya görüşünden uzaklaştıracak her türlü girişiminin karşısında yer alacağız.

Çünkü; Türkiye’nin en önemli kazanımı laik, demokratik Cumhuriyettir.

Birleşik Kamu-İş olarak; Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, laik, demokratik sosyal hukuk devletine ve ülke bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz; bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Densiz seviyesiz ve de saygısız bir açıklama yapan Meclis başkanının derhal istifa etmesi gerekmektedir.