GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ocak 2016 Cuma 15:51

Kamu emekçileri Büyükşehir önünde bordrolarını yaktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan kamu emekçileri, hükümetle Memur Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ni protesto etmek amacıyla bordrolarını yaktı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan ve önümüzdeki iki yıl için geçerli olacak toplu iş sözleşmesiyle ilgili KESK Şubeler Platformu İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan’ın basın açıklamasını okuması ardından kamu emekçileri bordrolarını yaktı.

GERÇEK YÜZLERİNİN GİZLENMESİ İÇİN KULLANILAN MAKYAJ

Satış sözleşmesinin emekçilerin aleyhine imzalandığının altını çizen Akkan, “2014-2016 dönemi satış sözleşmelerindeki kayıplarımızı bile karşılamayan yeni satış sözleşmesi uygulamaya girmeden yüzde 20-25 ekside, kayıpla başlamıştır. Bu satış sözleşmesinin sonunda kayıplarımızın yüzde 50’lerle ifade edildiği bir döneme gitmek istemiyorsak, satış sözleşmesini metal işçilerinin yaptığı gibi direnişimizle, mücadelemizle yırtıp atmalıyız. Çünkü bu satış sözleşmesi hükümet olmayan, hükümetle sendika olmayan yandaşlar örgütü eliyle emekçilerin aleyhine imzalanmıştır. Çünkü bu satış sözleşmesi yalanlarla örtülemeyecek kadar emekçinin aleyhine bir sözleşmedir. Zafer kazandık, toplu sözleşme kazanımları adı altında çıkarılan broşür afiş ve yazılar gerçek yüzlerinin gizlenmesi için kullandıkları makyajlardır. Kamu emekçilerini bir milletvekilliğine satanların ihanetinin emekçiler tarafından görülmesini sağlayarak bu sözleşmeleri yırttığımız güne kadar devam edecek mücadelemizin başlangıcı olan bu günde bordrolarımızı yakıyoruz. Bordrolarımızı yaktığımız gibi bizi satanlardan mutlaka hesap soracağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Taşeronu kaldırma yerine kamu emekçilerinin iş güvencesini kaldırma sürecinin başlatıldığını söyleyen Akkan, “Kamu emekçilerini algı operasyonları ile güvencesiz, esnek çalışmaya mahkum etmeye hazırlandığı bu günlerde paravan sendikaların, yandaş sendikaların sesi çıkmamakta. Emekçi düşmanı tutumlarını susarak sürdürmektedir. AKP Devletinin savaş bütçesinden çıkan sadaka niteliğindeki artışları kabul etmediğimizi, sahte toplu sözleşme yerine emekçilerin gerçek toplu sözleşmesini imzalayana, emekçilerin haklarını sağlayana kadar mücadelemiz devam edecektir” diye sözlerini tamamladı.