GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2021 Salı 13:13

Kampanyada imza sayısı 2 bini buldu... Pazarlık iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisine karşı başlatılan imza kampanyasında köyler başta olmak üzere yakın yerleşim yerlerinden verilen imza sayısı 2 bini aştı. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı pazarlık iddiasını gündeme getirdi. Artcı, “Sürecin başında ‘bedeli ne olursa olsun istemiyorum’ diyen belediye başkanı şimdi dört gözle çöp tesisini bekliyor. Ne yazık ki koltuk pazarlığı yapılarak yeni dönemin adaylığı üzerinden Menderes’in geleceği peşkeş çekilmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kuzey bölgesindeki ilçelerin ihtiyacı olan katı atık bertaraf tesisi projesini yapmayı planladığı Menderes’teki alana ilişkin süreç devam ediyor. Büyükşehir’in planlarını askıya çıkarttığı proje kentin gündeminde kalmayı sürdürürken imza kampanyası başlatılmıştı. Projenin hayata geçirileceği köyler başta olmak üzer yakın mahallelerden toplanan imza sayısı 2 binin üzerine çıktı. Katı atık bertaraf tesisini istemeyen vatandaşlar projenin durdurulmasını istedi.

Henüz ÇED süreci tamamlanmayan projeyle ilgili meclis toplantısında konuşan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katı atık bertaraf tesisinin bir zararı olmayacağını söylemişti. Ödemiş ve Bergama’yı örnek gösteren Kayalar, “Oralarda mısır ve patates tarlalarının içinde faaliyet gösteriyor. Bir zararı yok. Ben projeyi istiyor ve destekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalı süreçte AK Parti’den pazarlık iddiası gündeme geldi. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Sürecin başında ‘bedeli ne olursa olsun istemiyorum’ diyen belediye başkanı şimdi dört gözle çöp tesisini bekliyor. Ne yazık ki koltuk pazarlığı yapılarak yeni dönemin adaylığı üzerinden Menderes’in geleceği peşkeş çekilmiştir” dedi.

AK Partili Artcı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemiz sınırlarında yapacağı tesisin tarım alanlarına zarar vereceğini, Tahtalı Barajı’nı etkileyeceğini söylemekten yorulmayacağız. Yol güzergahı bile belli olmayan tesisi yapmakta direnenler Menderesli hemşehrilerimizin iradesini karşılarında bulacaklar. Biz ısrarla ‘güzergahı açıklayın’ diyoruz. Yol yapım maliyeti bile tesisten fazla olan bir projede çalışacak kamyonlar sularını akıta akıta ilçenin içinden geçip gidecekler. Günde 2 bin 500 ton çöpü bize reva görenleri de bölgedeki güzellikleri incelemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın psikolojisinin iyi olmadığını söyleyen Artcı, “Menderes halkı seçtiği belediye başkanına güvenmek istiyor ama hep yarı yolda kalıyor. Belediye başkanına oturduğu koltuk pazarlık yapılarak yeniden vaat edilmiştir. Gizli kapaklı görüşmelerde ne yazık ki belediye başkanı koltuğu ve gelecek siyasi ikbali için Menderes’in geleceğini karartmayı göze almıştır. Ailesi ve çocuklarıyla ilçede yaşadığını anlatan belediye başkanı ne hikmetse Menderes’te yaşayan ailelerin ve çocuklarımızın geleceğini umursamaktadır. Buradan belediye başkanına koltuk ve gelecek dönem adaylık gibi vaatlerde bulunanlara da sesleniyoruz. Lütfen siz de bölgeye gelin, görün. Yerinde inceleme yapın. Masa başında, kapalı kapılar ardında Menderes üzerinden pazarlık yapmaktan vazgeçin” açıklamasında bulundu.