GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2020 Çarşamba 21:03

Kalın: Mutabakat ümidiyle gidiyoruz!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretiyle ilgili oalrak, "İdlib'de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz." dedi.

Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

(Erdoğan-Putin görüşmesi) İdlib'de atılabilecek adımlar etraflıca ele alınacak. Kapsamlı ilişkilerimizvar, mutabakat ümidiyle gidiyoruz. Külfet paylaşımı olmazsa herkesin yükü artar. 

(Esad rejiminin nisan ayında seçim yapılacağına ilişkin ilanı) Hiçbir hükmünün olmadığını, bunun geçen sefer yapılan seçimden hiçbir farkının olmayacağını, ne bizim, ne Suriye halkı, ne de uluslararası toplum nezdinde bir meşruiyetinin bulunmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum"

(Sınıra göçmen akını) Mülteci krzi konusunda temaslar devam edecek. Avrupa'ya düzensiz göçü önledik, kapasitemizin sınırı var. Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilmeli. AB, fonların yönetimiyle ilgili yol haritası çıkarmalı. Mültecilerin güvenli, gönüllü ve onurlu şekilde geri dönüşü sağlanacaksa bunun şartlarının Suriye sahasında oluşturulması gerekiyor.

AB'nin mevzuattan, bürokrasiden bahsetmesi çifte standart.

(Libya'daki gelişmeler) Uluslararası toplum Hafter'e karşı tavır sergilemeli. Meşrü Libya hükümetinin yanında olmaya devam edeceğiz.

(Corona virüs) Türkiye'de vaka yok, tedbirlerin netice verdiği görülüyor. 

(Meclis'te yumruklu kavga) CHP zihniyetinin ortaya çıktığı sözlerdir.

(NTV)