GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Kasım 2023 Salı 10:24

Kahveciler Odası’ndan esnafa destek çağrısı

İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, kahvehane esnafının aşırı yağış ve fırtınadan etkilenmesi ile ilgili yerel yönetimlere ve hükümete çağrıda bulundu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'de fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi.  En çok zarar gören yerlerden olan Konak'ın Alsancak semtinde su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken büyük maddi kayıp yaşandı.

İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda esnafın zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini kaydederek alt yapı yatırımına vurgu yaptı.

Kırdı, devletten teşvik beklediklerini ifade ederek, “Su taşkını yaşandı ve ben burada belediyelerin de sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Tabi ki altyapı çalışmalarının özellikle Birinci Kordon gibi yerlerde kanalizasyonların yeterli olmadığını görmüş olduk. Kanalizasyon çalışmalarının büyükşehir tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günler içerisinde yeni belediye seçimlerinde seçilecek olan büyükşehir belediye başkanının bu konuda daha çok yatırımlar yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu yatırımlarında devlet tarafından teşvik edilerek güçlendirilmesi lazım.  Aksi takdirde bu zarar gören esnafımız iş yapamaz. Su taşkınlıkların temel sebebi bence kanalizasyon giderlerinin yetersiz olmasından kaynaklanıyor” dedi.

Kırdı şu ifadeleri kullandı:

“Zarar gören esnafların hükümet tarafında da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Afette devletin mağdur olan esnafa katkı vermesi gerekmektedir. Esnaflar işlerinden olmuş durumda ve işlerini yapamamaktadır. Belediye ve hükümet tarafından bu işletmelere yardımların yapılması gerektiğini düşünüyorum”