GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2023 Perşembe 10:12

Kahvaltı çıkışı Aslanoğlu’ndan ‘manipülasyon’ salvosu: Bizim 39 liramız nerede?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP İzmir İl Binasını ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tunç Soyer’e yönelik İletişim Başkanlığı’nın açıklamaları hakkında, “İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Başkan Şenol Aslanoğlu ve yeni il yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sabah 8:45’de CHP İzmir İl Binasına gelen Soyer ve il yönetimi yaklaşık 40 dakika kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Toplantı sonrası Aslanoğlu Soyer’i kapıya kadar uğurlarken, sonrasında ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KEREM ALİ BEY İLE BERABER GEZELİM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Hükümetin İzmir’de 1 metre hattı yok’ sözlerine ‘manipülasyon’ yanıtını vermesini değerlendiren Aslanoğlu, “Gazetecilerle birlikte gezelim, bizim ‘U’muz var mı yok mu hep beraber görelim. Bizim ‘U’muz var mı? Narlıdere-Bornova metrosunda herhangi bir şeyi söylüyor, ‘biz burayı yaptık’ diyorlarsa gelsinler birlikte gezelim, bakalım. Bunun dışında yeni bir metro hattı yapıyorlardı da bizim mi haberimiz yok? Yeraltında yapıyorlarsa yine gazetecilerle, Kerem Ali Bey’i de alalım, hep beraber gezelim. Yalnız Ankara'yı da hep beraber gezelim. Biz sizleri bir programa alalım, İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz. Ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?” dedi.

100 GÜN SONRA GÖRECEĞİZ
Gerçekleştirilecek olan seçimi ezici bir çoğunluk ile kazanacaklarını belirten Aslanoğlu, "Ezici bir çoğunlukla seçimi alacağız. Gittiğim her yerde söylüyorum. Çok ciddi bir farkla, ezici bir çoğunlukla Millet İttifakı’nın iktidarını göreceğiz 100 gün sonra" ifadelerini kullandı.

14 MAYIS'TA SİZLERLE BULUŞACAĞIZ
İzmir özelinde oy oranlarında nasıl bir değişim olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Aslanoğlu "Bizim en temel konumuz bugün var olan cumhurbaşkanlığı seçimi. Buradaki seçim sonuçlarının eskiye göre de normale göre de çok çok iyi olduğunu hep beraber göreceğiz. 14 Mayıs akşamı ya da 15 Mayıs sabahı görüşeceğiz sizinle. Tabii ki 14 Mayıs’ta seçimi yapmaya cesaret ederse" dedi.

HAFTALIK TOPLANTILAR YAPIYORUZ
Sahadan alınan sorunların anında belediyelere gönderildiğine de vurgu yapan Aslanoğlu, "Biz haftalık olarak düzenli toplantılar yapıyoruz. Mekanizmaları kuruyoruz. Günlük sahadan gelen veriler belediyelerimize anında aktarılıyor" diye konuştu.

İZMİR'E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye gerçekleştirilen ziyaret sonrası AK Parti ve MHP'li İl başkanları ile de bir araya gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, "Zaten sağ olsun Kerem Ali Bey arayıp tebrik etti bizi. Sizlerle yaptığımız basın toplantısında da söyledik. Ülkenin yarılmış, gerilmiş halinden memnun değiliz. Her zaman çayını içeriz, her zaman çay içmeye bekleriz. Bizler farklı iddialarda farklı toplum, farklı devlet, farklı hükümet olsun istiyoruz. Yarın ütopyamız birbirinden farklı, birbirini tutmuyor, bu nedenle bazen karşılıklı cevaplar veriyoruz ancak her ikimiz de İzmirliyiz, her ikimiz de İzmir’e hizmet etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.