GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2020 Pazartesi 10:07

Kahramanmaraş'ta atışma! Gündem İzmir'in suyu oldu

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç su fiyatları nedeniyle kapıştı. Öztunç’un “su pahalı” eleştirisine yanıt veren Güngör, “hodri meydan” derken, “İstanbul, Ankara ve İzmir halkının ucuz su içme hakkı yok mu? CHP’li Büyükşehir Belediyeleri su ücretini bizim tarifeye indirsin” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç su tarifesi ve fiyatlar nedeniyle tartıştı.

Öztunç ilk olarak, Kahramanmaraş’tan doğan Göksu Suyu’nun eski Helete Beldesi üzerinden Gaziantep’e verilmesini gündeme getirdi. Öztunç, “Helete suyu Gaziantep’e akıtılıyor. Antep’te su %27 indirimle satılıyor ama Kahramanmaraş’ta %50’nin üstünde zamla satılıyor. AK Parti’nin çok oy aldığı Kahramanmaraş’ı sevmediğinin yeni bir ispatı bu durumdur” dedi.

"BİZİM TARİFEYE İNDİRSİNLER YÜZDE 50 İNDİRECEĞİM"
Öztunç’un su üzerinden eleştirisine Belediye Başkanı Güngör, CHP’li belediyeleri örnek gösterdi. Güngör, “Genel bütçeden bizim üç katımızı alan ve bizim iki katı su fiyatı uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir belediyeleri su tarifelerini bizim fiyata indirsin biz de yüzde 50 indirim yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Öztunç ise, “Bana hodri meydan demişsiniz. Meydan okumanızı kabul ediyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz TV ekranından  karşılıklı Kahramanmaraş’ı konuşmaya ben varım. Madem meydan okudunuz sözünüzün arkasında durursunuz umarım. Sizden haber bekliyorum” açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Güngör ise Öztunç’a, “Sayın  Ali Öztunç polemik yapmayın, topu taca atmayın. İstanbul, Ankara ve İzmir halkının ucuz su içme hakkı yok mu? Siz hangi partinin genel başkan yardımcısısınız? CHP’li Büyükşehir Belediyeleri su ücretini bizim tarifeye indirsin hodri meydan bekliyorum” yanıtını verdi.