GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
5 Eylül 2024 Perşembe 14:11

Kaf-Kaf'tan transfer atağı!

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta yeni sezonun ilk haftasına saatleri sayan Karşıyaka, 3 yeni transferini resmen açıkladı

Yeşil-kırmızılı yönetim, daha önce 2012-13 sezonunda da takımda forma giyen, son 4 yılda Bandırmaspor, Bodrumspor ve Esenler Erokspor'da 2'nci Lig şampiyonlukları yaşayan 38 yaşındaki stoper Onur Akbay, 2018-19 sezonunda Keçiörengücü, 2019-20'de Samsunspor ve 2020-21'de Kocaelispor ile 2'nci Lig, geçen sezon aynı gruptaki Batman Petrolspor'la 3'üncü Lig'de şampiyon olan 33 yaşındaki sol bek Gökhan Meral ve aynı takımdan 22 yaşındaki kanat oyuncusu Bedran Ekin'in transferlerini duyurdu. Gökhan ve Bedran'dan sonra Onur'un da lisansı cumartesi günü Kırşehir FSK maçına yetişecek. Takımda yeni transferlerden Kadir'in de lisansı çıkarıldı. Kırşehir randevusu öncesi hazır olmayan Yasin Ozan'ın dışında eksik kalmadı.

İSİM SPONSORLUĞU TARTIŞMASI
İzmir'in 112 yıllık en köklü spor kulübü Karşıyaka'da futbol takımına bu sezon ilk kez isim sponsorunun gelecek olması taraftarı böldü. Yeşil-kırmızılılarda kulübe büyük mali kaynak aktaran Başkan İlker Ergüllü, şirketi Endo aracılığıyla takıma isim sponsoru oldu. Sosyal medyada birçok taraftar kararı eleştirip, hiçbir köklü takımda bu uygulamanın yapılmadığını savunarak, Karşıyaka ismine futbolda sponsor gelmesine soğuk baktı.

Bazı taraftar grupları konuyla ilgili açıklamalar yapıp karardan dönülmesini istedi. Bazı taraftarlar da günümüz futbolu ve ekonomik koşullarında isim sponsorluğunun doğal olduğunu savundu. Yönetim cephesinin ise voleybol ve basketbolda takımlara isim sponsorluğu alındığını, stat geliri, kombine geliri, Futbol Federasyonu geliri, yayın, reklam, bonservis, sponsorluk geliri olmayan 3'üncü Lig'deki futbol takımında hedefe oynayacak kadronun oluşturulması için isim sponsorluğuna mecbur kalındığı fikrinde olduğu öğrenildi.(DHA)