GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
20 Kasım 2022 Pazar 00:15

Kaf-Kaf maç sonu kabus yaşadı... Bu nasıl belediye başkanı?

Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde bugün Balıkesir-Havran'da oynanan Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor-Karşıyaka karşılaşmasının ardından Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'un sebep olduğu olaylar nedeniyle maç karakolda son buldu.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Voleybol Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy hedef alındı.

Açıklamada 3-2 Kaf-Kaf lehine son bulan maçın başında Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'un Karşıyakalı yöneticilerin eşlerine dönerek "burada alkışlayamazsanız" dediği, maçın ikinci setinde salon terk etmesinin ardından maç sonunda kalabalık bir grupla salon dışına geldiği ve Karşıyakalı oyuncuları taşıyan otobüse taşlarla saldırılmasına göz yumduğu, olay esnasında yaralananları hastaneye taşıyacak ambulansa Karşıyakalıları aldırtmadığı ve bir yöneticinin boğazını sıkara yumrakladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca olayın ardından karakola şikayetçi olunması için gidildiği ve bu esnada karşı tarafın yarım saatte bir, bir kişiyi karakola yollayarak Karşıyakalılardan şikayetçi oldukları ve Karşıyakalıların 6 saat boyunca karakolda mahsur kalmak durumunda kaldıkları belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Öncelikle 3-2 mağlup ettiğimiz Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor oyuncuları ve teknik ekibini sahada gösterdikleri mücadele için tebrik ederiz.

Ayrıca birazdan bahsedeciğimiz şahsın, voleybola hizmet etmeye çalışan Nermin Hanım Zeytinliği gibi güzide bir kuruma zarar verdiğini belirtmek isteriz.

Bugün bizler Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şube Yönetimi olarak Türk Sporuna yakışmayan bir belediye başkanıyla tanıştık; Emin Ersoy!

Daha karşılaşmanın ilk sayısının ardından maçı izlemeye gelen yöneticilerimizin eşlerine dönerek “Burada alkışlayamazsınız!” diyen bir belediye başkanından bahsediyoruz.

İkinci setin sonunda salondan ayrılan fakat maç sonunda salonun dışına kalabalık bir grupla gelerek oyuncularımızın bulunduğu takım otobüsünü ve yöneticilerimizi taşlayan kişileri organize eden birisinden bahsediyoruz!

Kafasına gelen taşlarla yaralanan yöneticilerimizi, dolu olduğu gerekçesiyle ambulansa aldırtmayan bir siyasiden bahsediyoruz!..

Kadın polisimizin yaralanmasına sebep olan kişileri savunup, olay yerinden kaçmasını sağlayan bir kişiden bahsediyoruz!..

Yöneticimizin boğazını sıkıp yumruk atan bir belediye başkanından bahsediyoruz!..

Yarım saatte bir karakola birisini yollayarak yöneticilerimizden şikayetçi olmasını söyleyen ve eşleriyle beraber yöneticilerimizi 6 saattir karakolda tutturan bir başkandan bahsediyoruz!

Ve daha fazla da bahsetmek istemiyoruz!..

Spor kültürüne, ahlakına, fair play olgusuna bu kadar uzak olan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un spor sahalarından elini çekmesini veya çektirilmesini; ve en kısa zamanda görevinden istifa etmesini bekliyoruz.
Yaşananlarla ilgili Cimer başta olmak üzere gerekli yasal ve hukuki işlemleri başlatacağımızın da bilinmesini isteriz.

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ VOLEYBOL ŞUBE YÖNETİMİ"