GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Aralık 2019 Pazartesi 09:45

Kadın sığınma evleri kararı: Bakanlığa devredilecek

Karşıyaka Belediyesi kadınlar için daha önce açtığı sığınma evinin faaliyetine son vererek bakanlığa devretme kararı aldı. Gerekçede ise, mevcut binanın tadilatının maliyeti, uzman ekiplerin olmaması gerekçe gösterildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karşıyaka İlçesi sınırlarında eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın öncülüğünde hizmete giren kadın sığınma evlerinin faaliyetini son verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı denetimler sonrası ruhsatı ve yangın merdiveninde problem teşkil edilen binanın çalışmaları geçtiğimiz dönem Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın başkanlığında durdurulmuştu. Karşıyaka’nın yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay ilgili birim müdürleri ve uzmanlarla yaptığı görüşme sonrasında kadın sığınma evini Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devretme kararı aldı.

Gerekçe olarak ise, “uzun süredir kapalı olan ve esaslı tadilat isteyen kadın sığınma evinin işletilmesi için gerekli uzmanlık, personel, mali ihtiyaçlar olduğu, bunun karşılanamaması” gösterildi. Fiziksel, cinsel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlara kucak açan kadın sığınma evi protokol kapsamında Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün kontrolüne geçecek.  Belediyenin aldığı karar meclis Hukuk Komisyonu’ndan da oy birliği ile geçerken Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmış olduğu işlem örnek gösterildi.