GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2016 Salı 09:40

Kadın emeği ve köy pazarı Menderes’te kuruluyor

Menderes Belediyesi tarafından başlatılacak Kadın Emeği ve Köy Pazarı için 25 Ocak tarihine kadar talepler toplanacak.

Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ev ekonomisine katkı amacıyla kadınlara yönelik Kadın Emeği ve Köy Pazarı kurulacak. Sadece kadınların satış yapabileceği pazar26 Ocak tarihinde başlayacak ve her hafta Salı günü Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde açılacak.

Ücretsiz uygulama
Uygulama kapsamında Menderes Belediyesi tarafından pazarda yer almak isteyen kadınlara ücretsiz stant verilecek. Kadınlar bu stantlarda el emeği ürünlerini satabilecek. Her Salı kurulacak pazar için 25 Ocak tarihine kadar talepler toplanacak.  Stant almak isteyen kadınların Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

Kadınlarımızı destekliyoruz
Uygulamayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Belediye olarak ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yine bir ilki daha ilçemize kazandırıyoruz. Menderesli kadınlarımızın ev ekonomisine katkı amacıyla Kadın Emeği ve Köy Pazarı’nı kurduk. Kadınlarımız her Salı ilçe merkezimizdeki kapalı pazar yerinde kurulacak pazarda el emeği göz nuru ürünlerini satabilecek. Kendilerine stantları ücretsiz vereceğiz.  Yani kazancın tamamı kadına kalacak. Böylece ev ekonomisine büyük katkı sağlanacak ” dedi.