GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mart 2016 Pazar 14:44

Kadın Emeği Fuarı'nda Karabağlar esintisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7 .'si düzenlenen Kadın Festivali renkli görüntülere sahne olurken, Kültürpark 3 No'lu Hol'de açılan Kadın Emeği Fuarı'na katılan Karabağlar Belediyesi de konuklardan tam not aldı.

İZMİR -  7 semt merkezi ile İzmir Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin yanı sıra Karabağlar'daki kadın muhtarlar da  bu yıl ilk kez açtıkları stantlarla fuardaki yerlerini aldılar. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da fuardaki stantları gezerek kadınları emeklerinden dolayı kutladılar. Başkan Selvitopu ayrıca, tüm İzmirlileri 8 Mart'a kadar devam edecek fuara davet etti.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kadın Festivali kapsamında düzenlenen Kadın Emeği Fuarı'na katıldı. Fuarda Karabağlar Belediyesi'ne bağlı 7 semt merkezindeki kadın kursiyerlerin el emeği ürünleri yoğun ilgi gördü. Takı, giyim, kokulu taş, ahşap boyama ve Geleneksel Türk el işlemelerinin sergilendiği stantta kadınlarla bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile birlikte el emeği ürünlerini incelediler ve kadınlarla hatıra fotoğrafı çekildiler. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da Karabağlar Belediyesi'nin standına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi ve Başkan Selvitopu ile bir süre sohbet ettikten sonra el emeği ürünleri hakkında kadınlardan bilgi aldı.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
İzmirliler tarafından yoğun ilgi gören el emeği ürünleri için kadınlara teşekkür eden Selvitopu, Karabağlar Belediyesi öncülüğünde, Kavacık Köyü kadınlarının kurduğu "İzmir Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi"ni de ziyaret ederek, kadınların ürettiği organik ürünlerden inceledi.

Kadın Festivali kapsamında Karabağlar'a bağlı Refet Bele, Arap Hasan, Basın Sitesi ve Maliyeciler mahallelerinin kadın muhtarları da Karabağlar Belediyesi'nin standında bu yıl ilk kez yer aldılar ve ürettikleri el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buldular. Başkan Selvitopu kadın muhtarların standının yanı sıra Karabağlar Halk Eğitim Merkezi standında da incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerin ardından fuarı değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da kadınların toplumsal yaşam içerisinde daha etkin yer alması için çalıştıklarını söyledi. Sadece 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde değil, diğer zamanlar da kadınlara dönük çeşitli projelerle onların toplumsal yaşam içerisindeki etkinliklerini artırma hedefinde olduklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, Karabağlar'ın bunu başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade etti.

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Selvitopu, "Burada açılan stantlardaki ürünlerden dolayı kadın emekçileri kutluyorum. Katılımımız önümüzdeki yıllarda daha da güçlü bir biçimde devam edecek. Karabağlar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Kavacıklı kadınlarımızın kurduğu kooperatif de  burada yer almaktadır. Gelecekte onlarında toplumsal yaşam içerisinde, çalışma alanı içerisinde ürettiklerini satış-pazarlama gibi konularda biz de belediye olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Tüm emekçi kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Ama kutlamak yetmiyor, yaşam içerisinde sürekliliğini sağlamak gerekiyor. Biz de bunun için çabalıyoruz. Sadece Karabağlarlıları değil tüm İzmirlileri stantlarımıza davet ediyorum. Ziyaret ederlerse el emeği göz nuru ürünleri alabilirler." dedi.

KADINLARA İMZASI İLE DESTEK OLDU
Öte yandan Başkan Selvitopu, bir kadın derneği tarafından düzenlenen ve her  yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran kampanyaya destek vermek için imza attı.