GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Haziran 2017 Salı 18:30

Kadifekale'de 1 günde 3 yangın: Sabotaj mı?

İzmir'de Kadifekale eteklerinde Büyükşehir Belediyesi'nin ağaçlandırdığı alanda Ramazan Bayramı'nın ikinci günü üç kez ardı ardına çıkan yangında 1 dönüm alan yandı. Yola yakın yerlerden kuru otların tutuşmasıyla çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangında 100 çam ve 95 zeytin ağacı zarar gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında sağlıksız konutları yıktığı ve daha sonra ağaçlandırma çalışması yaptığı Kadifekale eteklerindeki alanda bayramın ikinci günü (pazartesi) saat 11.00'dan itibaren ikişer saat arayla üç kez çıkan yangında toplam 1 dönüm alan yandı.

Kuru otların tutuşmasıyla başlayan daha sonra ağaçları da etkileyen, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, alandaki 100 çam ve 95 zeytin ağacı zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangınların yola yakın yerden çıktığını belirledi.

Sigara izmariti atılması sonucu çıktığı tahmin edilen yangının üç kez ard arda yaşanması sabotaj olasılığını da akıllara getirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe sosyal medyada yayınlandığı mesajında "Kadifekale ağaçlandırma alanında yine yangın! Çeşitli sabotaj ihtimalleri üzerinde duruluyor. Vicdan lazım. Çok yazık. Ne olur koruyalım" dedi. (DHA)