GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Ocak 2021 Salı 13:35

İZVAK Başkanı Ali Erten: Vakti geldiğinde kulüpler yeni yönetimi seçer

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK), İzmir'in en önemli STK'larından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Erten, "Vakti geldiğinde kulüplerimiz kendilerini en iyi şekilde temsil edecek yönetimi, kendi iradeleri ile belirler. Bu noktada bizim en büyük temennimiz beş yılda binbir emekle oluşturulan iklimin korunmasıdır" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İZVAK'ın, İzmir'in en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Gündemlerinde genel kurul olmadığının altını çizen Başkan Erten, 2016 yılında kapanışı verilen İZVAK'ı, kulüpler arasındaki sinerji sayesinde "Çatı kurum" konumuna getirdiklerini ifade etti. Bu başarının, kulüplerin başarısı olduğuna dikkat çeken Başkan Erten, "Beş yıl önce kapanma aşamasına gelen kurumu, kulüplerin yarattığı sinerji, yönetim kurulumuzun özverisi ve kurucu üyelerimizin desteği sayesinde, yeniden İzmir'in önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirdik" dedi.

PANDEMİ NEDENİYLE GENEL KURUL TAKVİMİ DEĞİŞTİ

 İZVAK’ın merkezi hükümet ve yerel yönetim ile kurduğu güçlü iletişim sayesinde İzmir’in başta statlar olmak üzere önemli sportif sorunlarının çözümlendiğini ve sürecin devam ettiğini kaydeden Erten, şu bilgileri aktardı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ile son iki yılda imzalanan 28 milyon TL’lik reklam sözleşmesi, spor master planı hazırlanması, ortak hareket bildirgesi imzalanması, Danışma Kurulu oluşturulması ve kulüplerimizle gelişen diyaloglar sayesinde mükemmel bir iklim oluşturuldu. İZVAK’ın gündeminde kongre yok. Yaşanan pandemi nedeniyle genel kurul takvimi değişti. İZVAK, İzmir’deki kulüplerin birlik vakfıdır. Vakti geldiğinde kulüplerimiz, kendilerini en iyi şekilde temsil edecek yönetimi, kendi iradeleriyle belirler. Bu noktada bizim en büyük temennimiz, beş yılda bin bir emekle oluşturulan iklimin korunması, kulüplerimizin hem kendi aralarında, hem de yönetimlerle olan diyaloglarının daha da gelişmesidir.”