GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mart 2018 Cumartesi 14:21

İZTO Ortak Akıl Grubu: Bu zihniyet değişmelidir

İzmir Ticaret Odası’nın Nisan ayında yapılacak seçimi öncesinde ortak akıl grubundan açıklama geldi. Grup, yayınladığı manifestoda, “tüm üyelerimizle birlikte bu zihniyetin değiştirilmesi zamanıdır” dedi.

EGEDESONSÖZ/ İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olmayı düşündüğü yarışta rakibi Türkiye Futbol Federasyonu eski Genel Başkanı Mahmut Özgener de çalışmalarını sürdürürken süreçte üçüncü bir yol olarak ortaya çıkan “ortak akıl grubu” açıklama yaptı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş’a önceki dönemlerde rakip olarak çıkan CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel’in öncülük ettiği grup manifesto yayınladı.Grup adına açıklama yapan İşadamı Salih Özçiftçi, şunları söyledi:
“İzmir Ticaret Odası'nda başta üyelerimize, odamızın kurumsallığına ve kentimizin gelişimine zarar veren tek adam yönetim anlayışının ve tek bir siyasi partinin uzantısı oluşumların egemen olmasının karşısında duruyoruz.  

Şimdi tüm üyelerimizle birlikte bu zihniyetlerin değiştirilmesi zamanıdır.  Eşitlikçi, yenilikçi, üye odaklı, katılımcı, üretken, paylaşımcı, demokratik, daha etkin ve güçlü bir İzmir Ticaret Odası'nı hedefleyen yönetim anlayışının egemen kılınması zamanıdır. Bu toplumsal sorumluluğu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi, odamızın sakini değil sahibi olmaya katkı ve katılımda bulunmaya çağırıyoruz.

9 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek seçimler sonucunda siz değerli üyelerimizin katkı ve katılımıyla İzmir Ticaret Odamıza yeni bir anlayış gelecektir. Bundan böyle İzmir Ticaret Odasında üyesiyle bütünleşmiş bir yönetim olacaktır.

Çalışma program ve hedeflerimiz meslek komitelerimizden süzülüp gelen proje ve önerileri kapsayacaktır. Çalışma dönemi boyunca projelerimiz; her zaman kapılarımızın açık olduğu üyelerimizin bilgi ve deneyim birikimleriyle, Oda organlarımız kanalıyla tespit edilen öneriler doğrultusunda şekillenecektir.

İzmir Ticaret Odası yönetimi bir kamu hizmetidir. İZTO yöneticileri üyelerinin ve İzmir kentinin hizmetindedir. Bu makamın kişisel çıkarlar için ve tek adam yönetim zihniyetiyle kullanılmaması ayrıca bir siyasi partinin uzantısı olarak görülmemesi, başka noktalara atlamak için bir sıçrama tahtasına dönüştürülmemesi gerekir.

Odamıza; Atatürk devrim ve ilkelerine, laik, demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, katılımcı, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışı hakim olacaktır. Odamızda birlikte üretip, birlikte yöneterek kurumsal gelişimi, etik değerleri, şeffaflığı sağlamak esas olacaktır.