GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Haziran 2024 Cuma 17:36

İZTO önünde eylem olmuştu... Memurlara 'Tugay'a saldırı' soruşturması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen’e bağlı memurlar arasında toplu iş sözleşmelerinin tıkanmasıyla beraber eylemler başladı. İZTO Meclis Toplantısı’nın çıkışında yaşanan protestolarda memurlar ile polis arasında bir arbede yaşandı. Meclis Toplantısı’nın ardından protestolara katılan memurlara soruşturma açıldı. Soruşturmanın ardından 3 adet memur teftiş kuruluna çağrıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Bu soruşturma sendikal haklarımıza bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’na (Tüm Bel-Sen) bağlı memurlar, toplu iş sözleşmesinin tıkanması üzerine eylemlere başladılar.

Memurlar son olarak İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Toplantısı’nın çıkışında toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı protesto etti. Protesto esnasında polisler ile memurlar arasında arbede yaşandı.

MEMURLAR TEFTİŞ KURULUNA ÇAĞRILDI
Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, protestoların ardından memurlara soruşturma başlatıldığını belirtti. Keleş, soruşturma kapsamında 3 tane memurun teftiş kurulu tarafından çağırıldığını belirtti. Soruşturmanın içeriğinde memurların Başkan Tugay’a saldırma girişiminde bulunulduğu belirtildi.

KELEŞ: BU SORUŞTURMA SENDİKAL HAKLARIMIZA BİR SALDIRIDIR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Keleş, “Biz Başkan Tugay’a karşı bir saldırı girişiminde bulunmadık. Biz demokratik ve anayasal hakkımız olan sendikal eylemlerde bulunduk. Biz İZTO meclisi çıkışında Başkan Tugay ile görüşmeye çalıştık. Araya polisler girdi, polislerin bizi ittirmesi ile arada arbede yaşandı. Bizimle Tugay arasında zaten polisler vardı. Bu soruşturma sendikal haklarımıza bir saldırıdır. Soruşturma açılmasının amacı memurlara göz dağı vermektir. Sendikal hakların kullanılmasını engellemektir. Sendikamızın Sayın Cemil Tugay ile kişisel hiçbir problemimiz yoktur, sorun emekçilerin hakkına el koymasıdır. Memurların tek amacı el konulan ekmeğini geri almaktır. Sayın Cemil Tugay sorunu diyalog yöntemiyle çözmeye yanaşmıyor sendikamızla görüşmüyor. Defalarca çağrı yaptık, el koyduğunuz haklarımızdan elinizi çekin toplu sözleşme masasını kuralım müzakereler başlasın diye. Cumhuriyet Halk Partisi hafta sonu geçinemiyoruz mitingi düzenlerken Sayın Cemil Tugay’ın yoksulluk sınırı altında maaş alan emekçilerin ekmeğine el koyması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.