GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Ocak 2024 Pazartesi 15:04

İZTO’nun eski başkanı Demirtaş’tan yeni yatırım hamlesi… Kooperatif yola çıktı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eski Başkanı Ekrem Demirtaş, Sınırlı Sorumlu Karşıyaka İmalat Sanayi Ticaret Toplu İşyeri Kooperatifi’ni ortaklarıyla birlikte kurdu. Demirtaş’ın yeni bir ticaret merkezi projesi hayata geçireceği belirtiliyor.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eski Başkanı Ekrem Demirtaş, 2018'deki seçimi kaybettikten sonra sessizliğini koruyordu.  Ardından Bornova Hacılarkırı'nda toplu işyeri kooperatifini kuran ancak uzun yıllar imap iptal planları sebebiyle davalarla uğraşan Demirtaş, son olarak da iki yıl önce Urla'da İTOKENT 2 arazisini Folkart'a satmıştı.

Demirtaş şimdi de ortaklarıyla birlikte Sınırlı Sorumlu Karşıyaka İmalat Sanayi Ticaret Toplu İşyeri Kooperatifi isminde bir kooperatif kurdu. Kooperatifin amaçlarında arsa, arazi, satın alımı, işyeri yapımı, kredi alma yer aldı.

Kooperatif Ekrem Demirtaş, Nadir Doğan, Haydar Diş, Cemile Utku, Devrim Erol, Ali Haydar Erdem, Ali Karakuzulu  ortaklığında kuruldu.

Öte yandan ilk yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendiği kooperatifte; Nadir Doğan, Cemile Utku, Devrim Erol yönetim kurulunun asil üyeleri olurken, Ekrem Demirtaş ve Haydar Diş ise denetim kurulu asil üyeleri olarak yer aldı.

Demirtaş ve ortaklarının kentte yeni bir yatırım stratejisi belirlemesi bekleniyor. Demirtaş’ın yeni bir ticaret merkezi projesi hayata geçireceği belirtiliyor.