GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2022 Cuma 10:09

İZSU talep etti Büyükşehir düğmeye bastı: Liderlik perçinleniyor!

Kemalpaşa'da paket atıksuyu arıtma tesisi yapımı için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı. İZSU'nun talebi doğrultusunda çalışmaları yapılan alan eski planlarda 'tarım alanı' statüsünde bulunuyordu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Belediye atıksu arıtma tesisleri istatistiklerini yayımlayan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, Türkiye'de en çok arıtma tesisi bulunan iller arasında lider konumda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 tesisi daha hayata geçirmek için düğmeye bastı.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) talebi doğrultusunda çalışmalarını başlayan Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa'nın Vişneli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4 bin 75,59 metrekarelik taşınmazı üzerine paket atıksu arıtma tesisi yapılması için çalışmalarına başlamıştı.

PLANLAR HAZIR
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen konu için çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, tarım arazisi niteliğinde olan taşınmaza tesisin kurulabilmesi için 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarını tamamladı.

Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin tesisin yapımı için ihaleye çıkması bekleniyor.