GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2023 Cuma 15:31

İZSU'nun çevreci yatırımına onay!

İZSU'nun Foça Gerenköy açmak istediği güneş enerji santrali Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay aldı.

EGEDESONSÖZ- Uzun süredir yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon idaresi İZSU’nun güneş yeni bir projesi daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay aldı.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık İZSU için ‘çevresel etki değerlendirme gerekli değildir’ kararı verdi. İZSU Foça’nın Gerenköy Mahallesi’ndeki 172 bin 179 metrekarelik 1 ada 203 parsele 7,739 MWm kurulu gücünde güneş enerji santrali dikilecek.

Foça Belediyesi’ne ait ve üzerinde hali hazırda İZSU’nun tesislerinin bulunduğu parsele 14 bin 200 panel dikilecek. İZSU bu proje için ise 9 milyon 998 bin 535 TL bütçe ayıracak.

Proje tanıtım dosyasında “İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından kurulup işletilmesi planlanan Güneş Enerji Santrali; mevcut arazi üzerine monte edilecek solar paneller üzerinden üretilecek olan elektrik enerjisinin inverter sistemi ile trafoya aktarılarak elektrik hattına bağlanması planlanmaktadır. İşletme süresince, planlanan Güneş Enerji Santralinde herhangi bir yakıt tüketimi olmayacaktır” ifadeleri yer aldı.