GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Eylül 2022 Perşembe 14:23

İZSU düğmeye bastı… Yarımada'ya hayat hattı yolda!

İzmir’de yağmur suyu ile atıksu şebeke hatlarının ayrıştırılması için çalışmalarını sürdüren İZSU, Çeşme, Karaburun’un bazı ilçeleri ve Seferihisar için atıksu ve yağmursuyu  şebeke  ve iletim hattı uygulama  projelerinin hazırlanması için ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun yıllardır yaşanan kokunun temel kaynağı olarak gösterilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘çözümü biliyoruz’ diyerek ifade ettiği yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattının ayrılması işlemi kapsamında İZSU’nun çalışmaları hız kemeden devam ediyor.

Bu kapsamda İzmir merkezdeki çalışmaların yanı sıra dış ilçelerde de çalışmalarını sürdüren İZSU, bu kez de Çeşme ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ovacık ve  Germiyan Mahalleleri ile Karaburun ilçesi sınırları içerisindeki İnecik Mahallesi’nde atıksu ve yağmursuyu  şebeke  ve iletim hattı uygulama  projelerinin hazırlanması için düğmeye bastı

Çeşme ve  Karaburun’da toplam 50 kilometre atıksu ve 5 kilometre yağmursuyu şebeke ve iletim hattı uygulama projelerinin hazırlanması için ihale tarihi 4 Ekim saat 11:00 olarak belirlenirken, açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek proje çalışmalarının 180 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

SEFERİHİSAR’DA DA DÜĞMEYE BASILDI
İZSU Karaburun ve Çeşme haricinde Seferihisar İlçesi Muhtelif Mahallelerde 40 kilometre atıksu ve 2 kilometre yağmursuyu şebeke ve iletim hattı uygulama projelerinin hazırlanması işi içinde düğmeye bastı. 3 Ekim tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen ihalenin  saat 11:00’da yapılacağı bilgisine yer verildi.