GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2019 Cumartesi 15:15

İZSU’dan ‘Tahtalı’ kararı: Kaçak yapılar yıkılacak!

Tahtalı Barajı havzasındaki kaçak yapılara ilişkin önemli bir karar alan İZSU, 7 adet yapıya ait bilgileri paylaştı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, kentte yıllardır tartışılan Tahtalı Barajı havzasındaki kaçak yapılara ilişkin flaş bir karar aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin geçmişte karşı karşıya geldiği durumlarda İZSU, ‘Kaçak yapılar yıkılmalı’ şeklinde görüş bildiriyordu. Önceki yıllarda da bazı yapılar için yıkım kararı çıkmıştı. Gelinen süreçte İZSU tespit ettiği 7 tane yapı için daha yıkım kararı aldı.

Yönetim kurulunda alınan karar doğrultusunda hareket eden İZSU, yapı sahiplerinin 60 gün içerisinde İdare Mahkemesi’ne başvuru yapabileceklerini de duyurdu.

Bilgilendirmede, ‘2560 sayılı kanunla kurulan ve görev yetki alanı içinde İzmir şehrinin yararlandığı ve yararlanacağı tüm yüzey ve yeraltı su kaynaklarını korumakla yükümlü olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak “Tahtalı Barajı” içme suyu havzasında tüm kaçak yapı ve tesisleri İZSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği ve Havza Yıkım Yönetmeliği çerçevesinde tespit etmektedir. Su Havzaları Yıkım Yönetmeliği 3.2.1 maddesinde İZSU tarafından baraj havzalarının mutlak, kısa, dere mutlak koruma alanlarındaki kaçak yapıların Havza Yıkım Yönetmeliği doğrultusunda uzaklaştırılacağı, Havza Yıkım Yönetmeliği 7.f maddesinde de bu yapıların İZSU Yönetim Kurulunca alınacak yıkım kararı doğrultusunda 2560 sayılı kanun kapsamında yıkımlarının yapılacağı belirtilmektedir. Söz konusu hükümlere dayalı olarak aşağıda isimleri verilen kişilere ait kaçak yapılar hakkında İZSU Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunca yıkım kararları alınmıştır. Yapı sahiplerine tebligat yapılamadığından işbu ilan tebliğ hükmünde olup, yapı sahiplerinin ilan tarihi itibariyle 60 gün içinde İdare Mahkemesine başvurulabilecekleri, başvurdukları taktirde başvuru belgelerini İZSU Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat Denetim Koruma Şube Müdürlüğü (Halkapınar Mah. 1082 Sokak No:5/B Pamuk Plaza Konak / İZMİR)’ne iletilmesi gerektiği başvuru olmaması halinde 60 (altmış) gün sonra İZSU tarafından yıkılacağı ilan olunur’ ifadeleri kullanıldı.

YIKIM KARARI LİSTESİNDE YER ALAN YAPILAR

Yapı sahibi vatandaşlar için çıkarılan tebligatta şu isimler ve adresler yer alıyor: