GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2022 Cuma 13:41

İZSU'dan dikkat çeken atıksu hamlesi... Zeytinliklerin tam ortasında!

İZSU Kemalpaşa atıksu tesisi yapmak için harekete geçerken tesisin yapılmak istendiği parselin etrafının zeytinliklerle çevrili olması dikkat çekti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bir atıksu tesisi yapmak için hazırlıklara başladı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Kemalpaşa’da yeni bir atıksu tesisi yapmak için ilk adım atıldı.

İZSU, Kemalpaşa ilçesinin Vişneli Mahallesi sınırları içinde kalan 178 ada 6 parsele tesisi yapmak için hazırlattığı imar planlar büyükşehir belediyesinin gündemine gönderdi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ilgili komisyonlara gönderildi.

KÖYE 400 METRE UZAKLIKTA
Plan önerilerine göre 4 hektar büyüklüğündeki parselin statüsü ‘Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi)’ olarak belirlenmek isteniyor. Tesisin yapılmak istendiği parselin zeytinliklerin ortasında olması ise dikkat çekti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 'Zeytinlik' kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden yoğun eleştiriler gelirken, İZSU'nun böyle bir proje için adım atması akıllardda soru işaretleri oluşturdu. Tesisin köye kuş uçuşu uzaklığı ise yaklaşık 400 metre. 



Gündeme gelen öneri şu şekilde:
17. Kemalpaşa ilçesi, Vişneli Mahallesi, 178 ada, 6 parselde (eski 892 parsel), İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda, bölgede oluşan atıksuların arıtılması amacıyla paket Atıksu Arıtma Tesisi yapılabilmesi için söz konusu parselin Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerileri. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.625509)