GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ocak 2016 Cumartesi 09:40

İZSMMMO’da Değişim Grubu 14 ilkeyle yola çıktı!

İzmir Mali Müşavirler Odası’nın Mayıs ayında yapılacak seçimlerinde Değişim Grubu yönetime talip oldu. Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleyen grup, tüzük ve programıyla ilgili bir sunum yaptı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Mali Müşavirler Odası Mayıs ayında yapılacak olan seçimler için çalışmalara başladı. Çağdaş Grubu’nun yönetiminde olan Oda’nın Mayıs’taki seçim yarışı Çağdaş Grup, Aktif Grup, Meslekte Birlik Grubu ve Değişim Grubu arasında geçecek.

Erkan Yıldırım, Ali Yenidoğan ve Metin Aksoy’un öncülüğünde kurulan Değişim Grubu, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda Metin Hepyükselen, Kader Karefil ve Ayça Çığırgil, grubun tüzük ve programıyla ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıya katılan mali müşavirler söz alarak etik değerlerin düşürüldüğünü ve mesleki saygınlıklarının yerle bir edildiğini dile getirip sorunlarını, şikayetlerini ve beklentilerini ifade etti. Ayrıca toplantıya, bilgi alma amacıyla Aktif Grubu destekçileri de katıldı.

Toplantının yaptığı salona, ‘değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’, ‘İzmir değişimdir’, ‘kazanan mesleğimiz olsun’, ‘değişmeden değiştiremezsin’ yazılı pankartlar asıldı.



DEĞİŞİM GRUBU’NDAN 14 İLKE
Yapılan sunumda Değişim Grubu’nun ilkeleri, amaç ve hedefleri, örgütlenme, mücadele ve hizmet anlayışı paylaşıldı. Grubun ilkeleri şu şekilde sıralandı: açıklık, emek ve üretenden yana olmak, çoğulculuk, laiklik, demokratlık, etik değerlerden ödün vermemek, katılımcılık, bireyi geliştiren kolektiflik, tam bağımsızlık, doğrudan demokrasi, eşit emek eşit söz hakkı, mesleğe yabancılaşmamak, pozitif ayrımcılık ve süreli yöneticilik.

HİÇBİR SİYASİ ANLAYIŞIN YAN ÖRGÜTÜ GİBİ HAREKET EDEMEZ
Oda yönetimine talip olan Değişim Grubu, toplumsal sorunlarla mesleki sorunların birbirinden yalıtılamayacağı gerçeği ve toplumsal dayanışma olmadan mesleki dayanışma ve sorunların çözümü olamayacağı anlayışı ile hareket edeceğini bildirerek, eylemlilikte bağımsız kimliğin korunmasının asıl olacağını vurguladı. Oda’nın hiçbir kurumun veya siyasi anlayışın yan örgütü gibi hareket edemeyeceği üzerinde duruldu.

AYRIM YAPMAKSIZIN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ODAKLI ÇALIŞMALAR...
Sunumun ardından bağımlı çalışanlar adına Mustafa Müsleheddinoğlu ve Cem Sakarya, mesleğe yeni başlayanlar adına Hande Hamamcılar Ertunç ve stajyerler adına Erdal Unay konuşma yaparak sıkıntı ve beklentilerini dile getirdi. Mevzuat açısından çıkan fikir uyuşmazlıkları hakkında yaşanan sıkıntıları dile getiren konuşmacılar, bağımlı bağımsız çalışan ayrımının kalkması gerektiği üzerinde durdu. Oda’nın aldığı aidatın kaldırılması ya da kaldırılmasa bile makul bir fiyata indirilmesini isteyen konuşmacılar, kimseyi ötekileştirmeden, insan ayrımı yapmadan, serbest bağımlı ayrımı yapmaksızın ve genç meslektaşların sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.